Proiecte și șantiere

Încep lucrările la centrul modern de vinificație și depozit de legume-fructe în Podgoria Copou, Iași

Investiție majoră realizată de Universitatea pentru Științele Vieții Iași

Compania Prima Construct a demarat lucrările la noul centru de vinificație și depozit de legume-fructe situat în Podgoria Copou, Iași. Acest proiect ambițios face parte dintr-un contract recent semnat cu Universitatea pentru Științele Vieții Iași.

Detalii despre proiect

Proiectul are o valoare de 18,3 milioane lei și se concentrează pe două obiective principale:

  • Procesarea a 145 tone de struguri.
  • Depozitarea a 150 tone de legume-fructe.

Construcția, ce va ocupa o suprafață de 1400 mp, este de tip hală metalică cu regim de înălțime P+1E (parțial).

Funcțiuni mixte

Noua clădire va include:

  • Linie de vinificație modernă.
  • Depozit de fructe și legume.

Această investiție vizează nu doar creșterea capacităților de procesare și depozitare, ci și dezvoltarea infrastructurii agricole și viticole din regiune.

Alte investiții ale universității

Universitatea pentru Științele Vieții Iași se află într-o perioadă de expansiune semnificativă, cu mai multe proiecte importante:

  • Construirea unui campus universitar la Ezăreni, în parteneriat cu diverse entități, proiect evaluat la circa 25 milioane euro.
  • Amenajarea unui centru de cercetare cu patru etaje în zona Aleii Mihail Sadoveanu, lângă Castelul de apă, aflat în fază de autorizare.

Pentru cei interesați să exploreze și să investească în aceste proiecte, Victa.ro se dovedește a fi o resursă extrem de valoroasă. Platforma oferă informații detaliate și actualizate, facilitând accesul la oportunități de afaceri în acest sector dinamic. Mai multe detalii și informații pot fi găsite accesând Victa.ro.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button