Interviu: Cristian Erbasu, Constructii Erbasu: Cele mai importante dificultati in urmatorii anii vor fi bugetele nerealiste stabilite de beneficiari si cresterea continua a crizei fortei de munca
Constructii Erbasu, o companie cu peste 28 de ani de experienta in domeniul constructiilor a reusit sa inregistreze o evolutie constant pozitiva, fiind astfel capabila sa abordeze o gama variata de lucrari din piata. Indiferent de marimea si complexitatea proiectelor, echipa concentrata pe concepte precum: viziune, respect, profesionalism si integritate, reusesc sa stabileasca rapoarte contractuale cu parteneri puternici atat in domeniul de stat cat si in cel privat.
Totusi in dezvoltarea acestui sistem profesionist de lucru, dupa cum afirma si dl Cristian Erbasu, directorul general al companiei Constructii Erbasu, confruntarea cu problemele pietei este inevitabila. Care sunt aceste probleme si care ar putea fi solutiile, dar si cum se vede piata constructiilor prin prisma unei companii aflata in Top 10 Antreprenori Generali, va invitam sa descoperiti in interviul de mai jos.
Cum a fost pentru dumnevoastra anul 2018 comparativ cu anul 2017, din punct de vedere al numarului de lucrari?
Din punct de vedere al cifrei de afaceri si al profitului ne situam aproximativ pe acelasi nivel in acest an fata de anul anterior. Ce este imbucurator, portofoliul de lucrari pentru anii urmatori, acest an este mult peste anul trecut.
In timpul celor peste 28 de ani de activitate ati avut o gama variata de lucrari in domeniul constructiilor. Ponderea a fost mai mare pentru lucrarile cu statul sau pentru cele private?
Ponderea lucrarilor cu statul a fost mereu mai mare, deoarece compania noastra a fost axata inca de la infiintare pe lucrari de infrastructura si pe lucrari cu destinatie publica.
Cum ati calibrat forta de munca in raport cu proiectele acestui an? Ati intampinat dificultati in acest sens?
Forta de munca, incepand din 2017 a devenit principala problema a constructorilor. De asemenea foarte multe firme mici si mijlocii au fost nevoite sa intre in insolventa sau sa se inchida, motiv pentru care subantreprizele au fost inlocuite in mare parte de angajati ai firmei. Prin urmare, lucratorii angajati proprii au crescut mereu in ultimii 2 ani.