Stiri

Ionel Bogdan: prin construirea de parcuri industriale valorificăm potențialul de dezvoltare al Maramureșului

Președintele CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a avut în data de 3 februarie o întâlnire cu o parte dintre primarii maramureșeni, cu scopul de a identifica  posibile terenuri pe care se vor ridica parcurile industriale din județ. La discuții au fost prezenți reprezentanții primăriilor din Dumbrăvița, Groși, Târgu Lăpuș, Satulung, Fărcașa, Șomcuta Mare, Recea și Sarasău.

Sursa foto: cjmaramures.ro

Ionel Bogdan afirmă că proiectul va fi realizat printr-un parteneriat dintre Unitățile Administrativ Teritoriale, responsabile de teren, și Consiliul Județean Maramureș, responsabil de coordonarea proiectului prin compania Parcuri Industriale SA.

Principala sursă de finanțare a proiectului va fi din fonduri europene, menționează Ionel Bogdan. Totuși, acesta nu exclude posibiliatea finanțării din fonduri guvernamentale sau locale.

Cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 6 luni au fost identificate 76 de proiecte industriale în județul Maramureș. Dintre acestea, 43 sunt unități destinate depozitării (spații și parcuri logistice).

Una dintre cele mai semnificative investiții din domeniul industrial este Fabrica de producție materiale medicale textile și spații administrative. Proiectul se află în stadiul de construcție și se întinde pe o suprafață de 16.000 mp.

Related Articles

Back to top button