Fațade și închideriFurnizoriStiri

Kingspan Group – sfaturi pentru achizita sistemelor de inchideri pentru cladiri de inalta performanta

Kingspan Group este lider mondial pe sectorul izolatiilor si sistemelor de inchideri pentru cladiri de inalta performanta, cu emisii scazute de dioxid de carbon. Misiunea lor este de a accelera construirea unui viitor cu zero emisii nete, avand ca prioritate centrala bunastarea oamenilor si a planetei. Ce inseamna tot acest proces si la ce ar trebui sa fie atenti clientii atunci cand fac o achizitie in acest domeniu am aflat de la dl Nicu MocanuCountry Manager Kingspan Romania.

Care sunt 3 sfaturi pe care le-ati acorda unui client nou pentru achizitia corecta de sisteme de panouri izolatoare?

Pentru inceput, este importanta consultarea cu departamentul tehnic inainte de luarea oricarei decizii in alegerea produselor, dar si acordarea unei atentii deosebite urmatoareloraspecte: caracteristici termice, rezistenta la foc, durata de viata si calitatea produselor.

Care sunt 3 capcane/greseli des intalnite pe care observati ca le fac cumparatorii cand achizitioneaza sisteme de panouri izolante?

Din experienta noastra, cred ca cel mai des ne-am intalnit cu orientarea doar catre pret, si cu lipsa de atentie la detaliile constructive si documentele de calitate.

Care sunt 2 -3 proiecte recente la care lucrati sau pe care le-ati finalizat recent si ce solutii tehnice din portofoliul dvs. ati folosit?

Anul acesta ne mandrim cu faptul ca am reusit sa finalizam proiecte in diverse domenii, printre care amintesc: industrie, logistica, fabrici componente, centre comerciale, aviatie, panificatie, benzinarii etc.

Care sunt provocarile momentului in segmentul in care activati?

La acest moment pot spune ca ne confruntam cu scaderea numarului de proiecte, incertitudinea proiectelor viitoare, dar si cu reticenta investitorilor in actuala situatie economica.

Cum vedeti evolutia pietei in nisa dvs. in Romania in urmatoarele 6-12 luni?

Din perspectiva actuala, speram ca investitorii sa revina la planurile initiale si sa isi continue proiectele pe care si le-au propus.

Ne puteti spune cateva din obiectivele Kingspan pe care le implementati in aceasta perioada?

In continuare avem stabilite obiective clare pe termen lung si scurt. Inovam si investim in solutii noi, ecologice, si continuam implementarea programului Kingspan «Planet Passionate», un program complex care, printre altele, urmareste sa reduca amprenta de carbon la zero atat in cadrul productiei, cat si produselor noastre.

„Planet Passionate” reprezinta strategia de sustenabilitate setata pentru urmatorul deceniu la nivelul grupului Kingspan, avand ca obiective un impact pozitiv asupra mediului, din 4 perspective: schimbari climatice, circularitate ,protectia mediului natural si apa. Programul prevede, astfel, reducerea cu 4,3% a emisiilor de carbon din productie si operatiuni in fiecare an pana in 2030, urmand ca, la finalul deceniului, emisiile generate de productie sa se reduca cu 90% raportat la nivelul din 2020. Procesele de decarbonizare se vor derula la nivelul tuturor celor 198 de fabrici ale grupului, precum si la toate companiile preluate in ultimii ani, in contextul in care se estimează o crestere de 42% a veniturilor totale, pana la finalul anului 2030 (raportat la 2020).

Puteți afla mai multe în raportul nostru anual Planet Passionate:

https://viewer.ipaper.io/kingspan/pp-report-2022/planet-passionate-report-2021/
Related Articles

Back to top button