Stiri

Lifturile viitorului vor levita

Liftul fara cabluri produs de ThyssenKrupp va fi testat in 2017

Pe masura ce peste tot in lume se construiesc cladiri din ce in ce mai inalte, cresc si necesitatile logistice. Iar cand tehnologia existenta ne impune limite este nevoie de inventii revolutionare, care sa vina in intampinarea cerintelor pe care le impun constructiile viitorului.

Dupa ce, in 2013, finlandezii de la Kone au revolutionat industria lifturilor prin producerea unui cablu super-light, cu miez din fibra de carbon si acoperire ultra-rezistenta la frecare care permite o viteza de deplasare superioara, economie de energie si posibilitatea efectuarii de transporturi verticale la inaltimi de pana la 1000 de metri, germanii de la ThyssenKrupp au inceput sa lucreze la ceva si mai revolutionar – liftul fara cabluri!

lift-thyssenkrupp-construction-dive

Sursa foto: www.constructiondive.com

Daca va trece cu bine testelor in 2017, aceasta inventie inedita, bazata pe un sistem de levitatie magnetica, ar putea duce la eliminarea cablurilor din structura lifturilor.

Avantaje:

  • dublarea capacitatii de transport a cabinelor de lift
  • reducerea necesarului de spatiu pentru montarea lifturilor (datorita faptului ca nu e nevoie de cabluri)
  • viteza de deplasare de pana la 8m pe secunda
  • deplasare atat verticala cat si orizontala

lift-expert

Conform kone.com, o persoana utilizeaza, in medie, un lift, de 6 ori pe zi. Acest lucru se traduce in zeci de mii de calatorii zilnice cu liftul.
Partile mobile ale unui singur lift conventional cu cablu de otel care transporta 24 de pasageri pot cantari pana la 27.000 de kilograme si consuma 130.000 kWh pe an.

Cauti furnizori de ascensoare, sisteme de ridicare si scari rulante? Intra pe ARHISPEC!
Related Articles

Back to top button