Stiri

Lucrarile la Coresi Shopping Center incep in cateva saptamani

Patrick Espasa, directorul general al Auchan România, a anunţat săptămâna trecută că lucrările la cele două proiecte pe care grupul francez le derulează în Bucureşti şi Braşov – proiectul Coresi Shopping Center – ar urma să înceapă în următoarele săptămâni. „Avem două proiecte de dezvoltare, cele din Braşov şi Drumul Taberei, la care lucrările vor începe în următoarele săptămâni, astfel că până în 2015 reţeaua Auchan va ajunge la 33 de unităţi şi o cifră de afaceri de circa 1,5 miliarde de euro (cu TVA). Realizarea acestor magazine reprezintă o provocare suficient de mare, ţinând cont că vor fi construite în paralel cu integrarea şi convergenţa Real”, a declarat sursa citată.

Data avansată pentru inaugurarea centrului comercial al francezilor din Braşov este octombrie 2014.
Compania a achiziţionat anul trecut terenul de 100 de hectare, cea mai mare parte din fosta platformă industrială Tractorul. Pentru zona rezidenţială este alocat un teren de 32 de hectare.
Proiectul din Braşov prevede într-o fază iniţială construcţia unui centru comercial cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi. Centrul comercial a primit autorizaţia de construire la începutul acestui an şi va necesita o investiţie de 55 milioane de euro, susţinută din fonduri proprii.
Iniţial fusese avansată ca dată de inaugurare finalul lui 2013, dar compania a luat în primăvara acestui an decizia de a amâna proiectul deoarece se intenţionează să fie construite „la pachet” primele două etape ale acestui proiect, care vor cuprinde centrul comercial şi galeriile comerciale, acestea fiind anunţate, iniţial, ca făcând parte dintr-o dezvoltare ulterioară.

Sursa
Related Articles

Back to top button