Stiri

Mega-proiect IKEA in București: Turnuri de 19 si 20 de etaje la Timpuri Noi

Interprime Properties, divizia imobiliară a grupului IKEA în România, vrea să construiască un ansamblu de clădiri cu turnuri de 19 și 20 de etaje pe platforma fostei fabrici Timpuri Noi. Potrivit Planului Urbanistic Zonal, aflat în dezbatere publică, ansamblul imobiliar va avea funcțiuni mixte: hotel, birouri, servicii, spatii publice și comerciale, locuințe și parcaje. PUZ-ul va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

ikea

Fosta platformă industrială Timpuri Noi s-ar putea transforma într-un mare ansamblu imobiliar. Interprime Properties, divizia imobiliară a grupului IKEA în România, solicită administrației locale aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru construirea unui ansamblu de clădiri cu regim de înălțime 3S+P+20 etaje, 3S+P+19 etaje, 3S+P+10 etaje, 3S+P+6 etaje. Potrivit documentației de urbanism, aflată în dezbatere publică, ansamblul de clădiri va avea funcțiuni mixte: hotel, birouri, servicii, spatii publice și comerciale, locuințe și parcaje. Terenul pentru care se solicită noile reglementări urbanistice are o suprafață de 52.933 metri pătrați.

Poiectul a fost prezentat în această vară și în Comisia de Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei. Arhitecții din comisie au recomandat inițiatorului și proiectanților să amplifice dimensiunea străzilor secundare care deservesc terenul, dar și să reducă coeficientul de utilizare al terenului și regimul de înălțime al construcțiilor propuse „astfel încât să fie asigurat vecinilor confortul urban și un potențial echivalent de dezvoltare”.

PUZ-ul se află în dezbatere publică până pe 24 octombrie și va trebui aprobat de Consiliul General al Municipiului București.

Interprime Properties a obținut deja, pentru același teren, încă din decembrie 2013 o autorizație de construcție pentru ridicarea unor clădiri cu șase și cu zece etaje.

Terenul de la Timpuri Noi a fost cumpărat de IKEA încă din 2010 pentru suma de 34,6 milioane de euro. Compania mai deține și un teren de două hectare în zona Pasajului Basarab, lângă Carrefour Orhideea, cumpărat în 2011.

Sursa
Related Articles

Back to top button