Ghiduri și SfaturiProiecte și șantiere

Michelin investeste 60 de milioane de euro in fabrica de la Zalau

Grupul Michelin a anuntat printr-un comunicat de presa oficial ca urmeaza sa inveseasca de 60 de milioane de euro in uzina de cord metalic de la Zalau, pentru a creste capacitatea de productie cu 50% pana in anul 2019. Aceasta investitie uriasa va genera 140 de noi locuri de munca si va aduce productia de cord la 60.000 de tone pe an.

michelin zalau cord

(sursa foto: economica.net)

Cu peste 90% din productia de cord metalic destinata exportului, uzina Michelin Zalau Cord contribuie la productia de anvelope din numeroase uzine Michelin de pe trei continente, Europa, America si Asia.

„De-a lungul anilor, uzina de Cord din Zalau a jucat un rol important in strategia de crestere a Grupului Michelin. Rezultatele foarte bune sustinute de un progres constant, dar si agilitatea si expertiza echipelor au facut ca uzina de cord din Zalau sa castige increderea Grupului pentru a prelua noi proiecte inovatoare. Datorită angajamentului întregii echipe, cu acest proiect, uzina va sprijini chiar mai bine ambițiile de creștere ale Grupului prin furnizarea de cord metalic uzinelor Michelin din întreaga lume.[…] Ma bucur ca acest proiect va crea noi locuri de munca si va contribui la dezvoltarea comunitatii din Zalau.”, a declarat Sean Parry, Director al Platformei Industriale Michelin din Zalau.

Grupul Michelin – lider in domeniul anvelopelor, si-a inceput activitatea in Romania in anul 2001 si a investit de-a lungul anilor peste 400 de milioane de euro pentru modernizarea uzinelor. In prezent Michelin numara aprox. 3.300 de angajati in Romania si detine 3 uzine (2 in Zalau si 1 in Floresti), o retea comerciala si un Centru de excelenta si servicii partajate, care ofera servicii de suport pentru diferite entitati Michelin din Europa.

Mai multe detalii despre acest proiect sau despre alte proiecte din domeniul industrial, gasiti pe Raportul de investitii!
Related Articles

Back to top button