Stiri

Nr. 78: Kaufland la un nou record

sursa poza

Retailerul german Kaufland a deschis astăzi magazinul numărul şapte din acest an, în Bistriţa ajungând la o reţea de 78 de unităţi.

De la începutul anului au mai fost deschise hipermarketuri în Alexandria, Bucureşti, Bistriţa, Medgidia, Drobeta Turnu-Severin şi Sfântu Gheorghe.

Kaufland este unul dintre cei mai agresivi retaileri în expansiune, în anii trecuţi deschizând câte 13 magazine în fiecare dintre ultimii doi ani.

Retailerul nu a anunţat investiţia în aceaste noi unităţi, însă potrivit informaţiilor deţinute de ZF aceasta se situează între 7 şi 10 mil. euro pentru fiecare magazin nou deschis.

Kaufland, parte a grupului german Lidl Schwartz, este al cel mai mare jucător din comerţul românesc în funcţie de cifra de afaceri din 2011. Afacerile Kaufland au fost anul trecut de 1,31 mld. euro, în creştere cu circa 17% comparativ cu 2010.

Kaufland activează pe segemntul hipermarketurilor, însă magazinele sale au politică de tip discount. Pe segmentul hipermarketurilor principalii jucători sunt Kaufland, Carrefour, Real, Cora şi Auchan.
Related Articles

Back to top button