Proiecte și șantiereStiri

Paradox: Piata constructiilor industriale in scadere in timp ce rezidentialul bubuie

Piata constructiilor din Romania a crescut cu 11,45% in 2015 fata de anul precedent, conform firmei de consultanta IBC Focus – firma ce administreaza cea mai mare baze de date cu santiere din Romania.
Analiza a fost realizata pe un esantion de 49.753 de proiecte de constructii din intreaga tara – toate verificate telefonic sau prin vizite direcrete la santiere.
Piata constructiilor industriale a scazut cu 4% in 2015 fata de 2014

industrial3
Analiza a scos la iveala si vesti mai putin bune pentru jucatorii din piata specializati pe segmentul industrial.
Constructia de noi hale productie sau depozitare a inregistrat o scadere de aproape 4% fata de anul trecut.
Cererea privind investitiile in noi hale de productie poate fi confirmata si de statisticile negre din ultimile luni publicate de Institutul National de Statitica care confirma scaderea cifrei de afaceri din industrie din Romania.
Cele mai multe investitii in noi constructii industriale s-au realizat in zona de Nord-Vest a Romaniei, urmat de Bucuresti/Ilfov.
La polul opus, in 2015 investitiile in constructii rezidentiale private au crescut cu 43% fata de anul precedent si in plus au fost reluate investitii care in timpul crizei au fost conservate.
Cele mai multe investitii in noi constructii rezidentiale private au fost inregistrate in Bucuresti/Ilfov, urmat la mare distanta de zona de Nord-Vest si Centrul tari.
Scaderi ale investitiilor in noi constructii au fost inregistrate si in alte segmente precum Medical, Utilitati si Hotel&Relaxare.
IBC Focus este o companie de consultanta cu o experienta de 11 ani in monitorizarea santierelor in lucru din Romania.

Cauti sa ofertezi la santiere industiale? Cere un DEMO gratuit aici
Related Articles

Back to top button