Stiri

S-a ajuns la o intelegere pentru extinderea parcului industrial Tetarom III?

Primăria Jucu s-a arătat dispusă să cedeze Consiliului Judeţean un teren care să poată fi oferit la schimb pentru parcela de 24 de hectare din zona parcului industrial, ce se află în administrarea Univeristăţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV).

Administraţia judeţeană poartă negocieri cu reprezentanţii USAMV de mai bine de un an pentru a extinde parcul industrial din Jucu cu o parcelă de 24 de hectare, ce se află în administrarea instituţiei de învăţământ. „Sper ca anul acesta să reuşim, totuşi, să-i convingem pe liderii USAMV că extinderea parcului industrial nu este un moft de-al nostru şi că investitorii atraşi aici vor aduce beneficii întregii comunităţi clujene”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean. Pentru a renunţa la aceast teren, USAMV a emis mai multe pretenţii pe care se pare, însă, că administraţia judeţeană nu le-a putut onora. Iniţial Consiliul Judeţean a solicitat ca parcul să fie extins cu peste 100 de hectare din terenul aflat în administrarea USAMV, iar în final se pare că s-a ajuns la o convenţie în privinţa preluării a 24 de hectare. „Una din cerinţe era să oferim la schimb un alt teren, astfel că Primăria Jucu a acceptat să ne ajute în sensul acesta”, a explicat Uioreanu.

Pentru că şi administraţia locală Jucu îşi doreşte investitori, a identificat un teren în localitate pe care îl va transfera administraţiei judeţene. Consiliul Judeţean va intra din nou la negocieri şi va încerca să ofere acest teren USAMV -ului, în ideea că parcela de 24 de hectare din zona parcului industrial va întregi acest obiectiv. „Avem cereri din partea unor investitori pentru parcul din Jucu. Nu putem să ne mişcăm în nici un fel dacă nu vom extinde acest parc şi sper ca de data aceasta să ajungem la un consens cu cei de la USAMV”, a spus Uioreanu. Pe această parcelă era anunţată investiţia italienilor de la Batisttero.

Sursa
Related Articles

Back to top button