Stiri

Piata distributiei de utilaje de constructii va creste cu 15% in acest an

Piata distribuitorilor de utilaje de constructii, care a inregistrat un declin de peste 60%, a avut un usor reviriment in acest an si se estimeaza ca va aduce un plus de 15%, evolutie bazata in cea mai mare parte pe subventiile primite de constructori de la Uniunea Europeana, sustine Liviu Neagu, presedintele Asociatiei Distribuitorilor de Utilaje de Constructii.

“Vanzarile in piata de utilaje de constructii au fost bazate in proportie de 80% pe fondurile structurale primite de UE, iar acest lucru a determinat o crestere, din pacate, insa, nu o crestere sanatoasa. Nicio tara nu are o astfel de pondere in vanzarea de utilaje in constructii. Avantaje de acest gen nu vor mai fi pentru mult timp, a aratat Neagu.

Acesta a spus ca o pondere de circa 3% din piata de utilaje in constructii este determinata de inchirierea de echipamente, o valoarea cu mult redusa decat tendintele din vest. “In Anglia, Germania si Franta vorbim de un grad de inchiriere in piata de 50%, 30%, respectiv peste 20%. La noi in Romania acest 3% este o valoare foarte mica daca o comparam cu ce se intampla in alte tari. Noi ne-am propus ca anul acesta din inchirierea de utilaje sa atingem pragul de 1 milion de euro, asta dupa ce in anul 2008, tinta pentru anii care urmau era de a atinge de zece ori mai mult”, afirma Neagu.

Sursa
Related Articles

Back to top button