Stiri

Piatra Neamt: Un mall va fi construit pe locul unei foste mori

Aproape 20 de kg. de dinamita au pus la pamant un siloz din vechea moara din cartierul Precista din Piatra Neamt, care nu mai functioneaza din anii ’90. Cladirea a fost demolata pentru a face loc in zona constructiei unui supermarket, scrie www.ziarulevenimentul.ro.

„A fost pregatit silozul pentru demolare cu mijloace explozive, s-au folosit 18 kg de dinamita, au fost 6 trepte de explozie. Operatiunea a reusit, totul a iesit foarte bine, cladirea a cazut cum a trebuit. S-a lucrat numai cu artificieri si personal specializat pentru astfel de lucrari”, a explicat Ion Iuras, artificier. Aceeasi soarta vor avea zilele urmatoare si ruinele celorlalte silozuri, iar in locul lor, pana in toamna va fi construit un supermarket.

„Avem autorizatie de demolare pentru cladirea existenta, am primit de asemenea solicitare si a fost eliberata autorizatie pentru constructia unui supermarket. E o investitie privata, pe un teren privat, care cumva se va lega si cu viitorul Mega Mall pe care il asteptam la Piatra Neamt. Aceste obiective vor fi invecinate, de o parte si de alta a bulevardului Decebal”, a spus Dragos Chitic, primarul interimar al municipiului Piatra Neamt. Pentru fluidizarea circulatiei, in zona se va realiza si un sens giratoriu.

Sursa
Related Articles

Back to top button