Stiri

Prima fabrica Apple din UE, la o aruncatura de bat de Romania

sursa poza

Gigantul chinez Foxconn, lider mondial în domeniul echipamentelor tehnice, studiază posibilitatea de a deschide o fabrică în oraşul bulgar Turtucaia.

Compania chineză asamblează produsele iPhone şi iPad şi are peste 1,2 milioane de angajaţi în întreagă lume. O delegaţie de reprezentanţi Foxconn a vizitat săptămâna trecută Bulgaria, întâlnindu-se cu primarul oraşului dunărean Dimităr Stefanov, scrie Agerpres.

Chinezii s-au declarat impresionaţi de faptul că oraşul are o locaţie excelentă, fiind situat pe Dunăre, la graniţa cu România, ceea ce permite să fie folosit transportul pe apă şi oferă un acces rapid până la teritoriul român.

Dacă Foxconn va finaliza proiectul, Bulgaria va deveni prima ţară din UE unde se vor asambla produse Apple, se subliniază în comunicat. O eventuală investiţie chineză va stimula în mod decisiv economia locală şi va soluţiona problema şomajului din zonă pe termen lung. Se aşteaptă ca deschiderea unei fabrici Foxconn să atragă şi alţi investitori străini în zonă, comentează consultantul bulgar al companiei chineze.

Producătorul de componente pentru societăţi precum Apple, Hewlett Packard, Nokia sau Dell Inc a anunţat vara trecută că va construi o fabrică în Indonezia. Proiectul are o valoare totală de 1 miliard de dolari şi se aşteaptă să asigure circă 1 milion de locuri de muncă noi în această ţară. În urma cu câteva luni s-a deschis cea mai nouă filială a Foxconn, situată lângă Sao Paolo din Brazilia, mai indică acelaşi comunicat.

Bulgaria este statul cu cele mai mici taxe şi impozite din UE. Pe veniturile din această ţară se aplică o cotă unică de 10%, iar taxa pe valoare adăugată este de 20%.

sursa
Related Articles

Back to top button