Stiri

Primaria Baia Mare planuieste prima investitie intr-o hala industriala in 2013

Hala pe care Primaria Baia Mare a anuntat ca o va construi pentru a o inchiria unei firme private care se obliga sa angajeze cel putin 700 de baimareni, si care va costa 700.000 de euro, va fi finalizata in luna iunie si va fi ridicata pe strada Granicerilor, in locul folosit acum ca si poligon pentru motociclete.

Prima hala industriala construita de Primaria Baia Mare pentru a fi inchiriata unei firme private se va ridica pe actualul poligon auto de pe strada Granicerilor. in schimbul acceptului ACR Maramures de a se muta inainte de finalizarea contractului de inchiriere, municipalitatea va amenaja un nou poligon. Deocamdata, in proiectul municipalitatii s-a facut un studiu de oportunitate, urmatorii pasi fiind intocmirea unui studiu de fezabilitate, ce se va face in paralel cu procedura de licitatie pentru inchirierea halei industriale, in conditiile stabilite de o comisie a Consiliului Local Baia Mare.

„O sa sugerez comisiei sa impuna viitorului chirias ca valoarea chiriei pe o perioada de sapte ani sa fie garantata printr-o scrisoare de garantie bancara si, probabil, chestiuni legate de nivelul de salarizare, respectiv de numarul de locuri de munca”, a mentionat primarul Catalin Chereches.

Hala industriala ce se va ridica pe locul vechiului poligon auto din Baia Mare va fi functionala la inceputul verii anului viitor, estimeaza autoritatile, care au anuntat initial ca vor impune chriasului sa angajeze minimum 700 de baimareni.
 
„Ideea este de a realiza o licitatie pentru construire si undeva in luna martie, am estimat noi, va putea fi semnat contractul pentru construire. Asta inseamna – cu un termen de executie de trei luni, pentru ca este pe o structura modulara, metalica -, undeva in luna iunie sa inceapa functionarea acestei baze de productie”, a estimat primarul din Baia Mare.
 
Conducerea administratiei publice locale sustine ca pana acum trei firme din industria auto si-au aratat interesul de a inchiria hala construita cu aproximativ 700.000 de euro, finantare pe care municipalitatea ia in calcul sa o obtina prin accesarea liniei de credit contractata in anul 2009 pentru cumpararea sediului companiei Remin.
 
„Multe societati care produc componente pentru industria auto in vestul Europei vor sa-si reloce bazele de productie in estul continentului, pentru a fi mai aproape de noile baze care asambleaza automobile”, e convins edilul municipiului, care a dat exemplu grupul auto german Daimler, care de la inceputul acestui an produce in orasul maghiar Kecskemet (situat la 80 km de Budapesta), autoturisme Mercedes A si B class, precum si un coupe cu patru usi, pe aceeasi platforma compacta a lui B Class.
 
Conform unor surse informate, cea mai serioasa oferta de pana acum (si singura) pentru inchirierea viitoarei hale a Primariei Baia Mare ii apartine companiei TRW Automotive Safety Systems, subsidiara a grupului american TRW Automotive. In Romania, compania are 3.500 de angajati in cinci fabrici situate in judetele Timis, Caras-Severin, Hunedoara si Bihor. Pentru fabrica din Baia Mare, americanii se vor axa pe productia de volane, estimand o productie de 10.000 de bucati pe sapatamana.
 
sursa
Related Articles

Back to top button