Stiri

Primul „vizitator” la noul si cel mai mare hangar de reparatii avioane din tara

sursa poza

Societatea Aerostar Bacău a inaugurat cel mai mare hangar din România pentru reparații de avioane. Hangarul are 5.200 mp și a fost construit de o firmă băcăuană, SSAB. Aerostar a aplicat pentru acest obiectiv un proiect cu finanțare europeană, în valoare totală de aproape 21 de milioane de lei, prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice.

Noul hangar construit printr-un proiect cu finanțare europeană și finalizat în luna octombrie a permis societății Aerostar Bacău să înceapă lucrările de service la primul avion de mari dimensiuni pe care îl repară, un Airbus 320. Avionul, operat de compania Sky Wings, din Grecia – scrie site-ul Aviation Week -, a sosit la Bacău pentru o verificare generală și cîteva operații de service, care includ schimbarea trenului de aterizare.

Aerostar poate, astfel, valorifica autorizarea Part-145 obținută în luna mai a acestui an, pentru întreținerea de avioane comerciale. Compania poate efectua lucrări de întreținere și la avioane Boeing 737 (seriile 200-900), Bae 146 100-300 / AVRO RJ, familia de avioane Airbus 320 și pentru motoarele Rolls-Royce Model 250.

Grupul BAe Systems, unul dintre principalii producători din domeniul apărării și cel aerospațial, a desemnat compania Aerostar drept contractor principal al programului de realizare a avioanelor cargo, prin transformarea industrială a celor de pasageri.

sursa
Related Articles

Back to top button