Stiri

Prologis vinde parcul logistic de pe A1 si paraseste piata din România

prologis

Prologis Park Bucharest A1 intră în portofoliul dezvoltatorului olandez CTP, companie aflată în plină extindere la noi în țară. Parcul industrial aflat la kilometrul 23, pe autostrada București-Pitești, este singurul proiect dezvoltat de Prologis la noi în țară. În urma acestei tranzacții, principalul operator de clădiri de distribuție din Europa Centrală și de Est va ieși de pe piața românească.

Prologis a anunțat încheierea unui acord definitiv prin care dezvoltatorul olandez CTP va achiziționa Prologis Park Bucharest A1, aflat la kilometrul 23 a autostrăzii București-Pitești. Parcul logistic cuprinde patru clădiri industriale (ce ocupă un spațiu de aproape 108.000 mp) și 36,4 hectare de teren, pentru o posibilă dezvoltare. Dezvoltat în anii 2007-2008, acesta este singurul proiect Prologis din România, iar odată cu această tranzacție, grupul va ieși de pe piața locală.

Această tranzacție este în conformitate cu strategia noastră de investiții de aliniere a portofoliului nostru la piețele globale. După finalizarea acestei tranzacții, Prologis va ieși de pe piața din România”, a declarat Ben Bannatyne, managing director, regional head, Prologis Central and Eastern Europe.

Valoarea tranzacției se situează între 35 și 45 milioane euro, potrivit estimărilor ZF. Noua achiziție face parte dintr-o serie de tranzacții efectuate de dezvoltatorul olandez la noi în țară, ca parte a strategiei de extindere a portofoliului. Condus de olandezul Remon Vos, CTP a ajuns să dețină circa 20% din piața spațiilor logistice de la noi.

Sursa

 

„CTP se concentrează pe piețele din Europa Centrală și și-a extins recent numărul de proiecte în România, în special pentru a satisface clienții existenți. CTP construiește spații industriale dedicate companiilor de producție, iar portofoliul său va însuma 3 milioane de metri pătrați până la finalul anului”,declară Remon Vos, CTP CEP.
Related Articles

Back to top button