Proiecte și șantiere

Regiunea care a generat cea mai mare cerere de spatii industriale

Conform unui studiu realizat de compania de consultanta imobiliara Colliers International Romania, dupa capitala, regiunea care a generat cea mai mare cerere de spatii industriale a fost zona de vest a tarii.

Studiul a cuprins 30 de orase din Romania, care au fost judecate dupa atractivitatea pentru activitati de productie si depozitare, dupa distanta la care se afla fata de punctele vamale, suprafata cumulata de parcuri industriale si disponibilitatea fortei de munca. Bucurestiul nu a fost luat in considerare in aceasta analiza, data fiind ponderea imensa de 2 treimi pe care o are in consumul privat la nivel national, care i-ar fi adus cu siguranta primul loc.

  • Orasele din care tranzitul catre punctele vamale principale este cel mai scurt sunt Arad, Timisoara, Alba-Iulia, Oradea si Sibiu
  • Orasele cu cea mai mare disponibiliate a fortei de munca sunt Iasi, Suceava, Craiova, Bacau si Galati
  • Orasele cu cea mai mare suprafata cumulata a parcurilor industriale: Ploiesti, Cluj-Napoca, Brasov, Oradea si Sibiu

In primul trimestru al acestui an a fost inchiriata o suprafata totala de 73.000 de metri patrati de spatii logistice moderne. 66% din suprafata inchiriata a fost in Capitala, iar restul de 34% (aproximativ 25.000 de metri patrati) a fost inregistrata in localitatile Cluj-Napoca (22%) si Timisoara (12%).

Sursa articol: adevarul.ro

Cum arata harta investitiilor industriale din ultimele 3 luni?

Harta generata prin modulul Marketi Intelligence de pe Victa.ro confirma ca vestul si nord-vestul sunt intr-adevar o zone in care cererea de spatii industriale este semnificativa, fapt subliniat de numarul mare de proiecte industriale aflate in derulare in judetele Bihor, Timis si Cluj.
Related Articles

Back to top button