Stiri

Retail: Primul brevet arhitectural al magazinelor Apple

Apple a capatat cu succes statutul de marca inregistrata pentru „proiectarea și amenajarea”  magazinelor de vanzare cu amanuntul. De la deschiderea primului lor magazin în Virginia cu peste un deceniu in urma, magazinele au fost in centrul actiunilor de branding ale companiei, avandu-l pe regretatul Steve Jobs puternic implicat in designul acestora.

Aceasta miscare nu este fara precedent, chiar si anul trecut Apple a asigurat primul lor brevet arhitectural pe proiectarea unui magazin one-off Upper West Side din New York . Noul certificat,  acopera mult mai generic elementele de design ale magazinelor Apple,  si asigura protejarea designului lor original, atat in ​​alb si negru. Au fost brevetate: „… designul de front, sistemul de iluminat, rafturile, ecranele video de culoare si chiar si”Genius Bar-ul” din spatele magazinului”.

Tinand cont de  dimensiunea si complexitatea celor mai multe modele arhitecturale in retail, deseori se ridica intrebari in ce priveste unde se traseaza linia intre similitudine si copie pur si simplu.

Cu toate acestea, ca si in muzica sau software, incalcarea drepturilor de autor si de brevet ar putea deveni in curand un aspect important al arhitecturii.

Sursa
Related Articles

Back to top button