Stiri

Scutiri de peste 21 de milioane de lei, pentru investitorii din parcurile industriale ale Brasovului

Societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea în perimetrul parcurilor industriale din raza administrativă a municipiului Braşov vor putea beneficia de unele facilităţi, după ce în ultima şedinţă de Consiliu Local a fost adoptată o hotărâre prin care a fost aprobată o schemă de minimis pentru a susţine investitorii în vederea creării de noi locuri de muncă.

parcindustrialprejmer-300x184Practic, schema de minimis scuteşte firmele din parcurile industriale, ştiinţifice şi tehnologice de plata impozitului pe clădiri şi pe terenuri în perioada iulie 2014 – decembrie 2018. Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis care va fi acordat în cadrul acestei scheme, pe întreaga durată de aplicare, este de 21.285.000 de lei, respectiv 3,619 milioane lei pentru impozitul pe clădiri şi 637.500 lei pentru impozitul pe teren, anual. Reprezentanţii Primăriei Braşov estimează că vor beneficia de acest ajutor 15 întreprinderi. Pentru a putea primi acest ajutor de la Primărie, solicitantul nu trebuie să fi beneficiat în ultimii doi ani fiscali şi în anul fiscal in curs, de ajutor minimis care, cumulat cu suma pe care o solicita să depăşească echivalentul în lei a  200.000 euro.

Totodată, valoarea brută totală a ajutoarelor de minimis acordate unei întreprinderi nu va putea depăşi echivalentul în lei a 200.000 euro, respectiv echivalentul în lei a 100.000 euro, pentru întreprinderile care funcţionează în sectorul transporturilor, pe o perioadă de trei ani fiscali.

Pentru a primi ajutorul de minimis, firmele vor depune o cerere însoţită de documente justificative la Registratura Consiliului Local. Aceste documente vor ajunge, în maximum zece zile, la Direcţia Fiscală Braşov, pentru completarea dosarului şi evaluarea sa, iar acordarea efectivă a ajutorului de minimis se va face în baza unei Decizii a Direcţiei Fiscale.

Sursa
Related Articles

Back to top button