Stiri

Se pun bazele unui nou parc industrial în Dolj

Se pun bazele unui nou parc industrial în judeţul Dolj. Consiliul Judeţean (CJ) Dolj va aproba, în şedinţa ordinară de vineri, trecerea unui teren de 1.805.931 mp (180,59 hectare) din domeniul public al statului în domeniul public al UAT Judeţul Dolj, situat pe teritoriul administrativ al localității Coșoveni. Terenul respectiv se află în prezent în administrarea Ministerului Justiției – Administrația Națională a Penitenciarelor, mai exact a Penitenciarului Craiova Pelendava, și nu este afectat de nicio sarcină tabulară.

Aici ar urma să fie înfiinţat un al treilea parc industrial al Craiovei, care ar urma să fie administrat tot de o societate controlată de CJ Dolj. Titlul de parc industrial trebuie obţinut în maxim 5 ani de la primirea terenului prin hotărâre de guvern, pentru o durată legală de 30 de ani, altfel el va reveni în proprietatea statului. 

Noul parc industrial ar urma să fie pus la dispoziţie unor potenţiali investitori care ar fi solicitat Consiliului Judeţean Dolj şi Primăriei Craiova terenuri pentru a demara investiţii de la zero. „Acest nou parc industrial ar răspunde cererilor potențialilor investitori străini şi români, care s-au adresat, de asemenea, pentru sprijin atât Consiliului Judeţean Dolj cât şi Primăriei Municipiului Craiova, pentru a obţine terenuri echipate cu utilități pe care să îşi amplaseze investiţiile green field, cereri care nu mai pot fi onorate în niciunul dintre parcurile industriale existente“, se explică în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre.

Sursă: gds.ro

Related Articles

Back to top button