Proiecte și șantiere

Situatia parcurilor industriale din judetul Cluj

Au trecut 15 ani de cand Clujul a dat tonul la mega-investitii industriale cu parcul Tetarom I – primul parc industrial din judet. Succesul inregistrat de acesta a atras investitii in alte doua parcuri (Tetarom II si Tetarom III), iar dupa o perioada de stagnare, provocata de socul Nokia si de criza economica, lucrarile la Tetarom IV din Feleacu si la Tetarom V din comuna Luna de Sus.

In acest context exista atat vesti bune cat si vesti proaste. Incepem cu vestile bune.

Consiliul Judetean Cluj a alocat fonduri suficiente pentru:
a. consolidarea terenului afectat de alunecari de teren si dezvoltarea in continuare a parcului Tetarom I – in total peste 20 de milioane de lei
b. dezvoltarea parcului Tetarom IV – 600.000 de lei
c. construirea parcului Tetarom V – 23 milioane de lei.

Asadar, totalul banilor alocati pentru parcuri industriale in 2018 a ajuns la peste 40 de milioane de lei.

Vestile rele:
Pana nu se vor finaliza lucrarile la stabilizarea versantului nordic de pe dealul Hoia, 4 cladiri deja ridicate din Parcul Tetarom I raman nereceptionate si neutilizate.
Discutia despre Tetarom IV este mai complicata: Lucrarile au fost oprite, iar constructorul (ACI Cluj) doreste sa se retraga, conform unor surse din interiorul CJ. Momentan, in Tetarom IV s-a construit o cladire, care nu este finalizata. Nu exista drum, ci doar discutii cu DRDP, care a interzis noului parc industrial sa aiba iesire direct in centura; nu exista nici utilitati.

Ce chirii se practica in parcurile industriale ale Clujului?
3 euro/mp/luna+TVA – spatii productie
5 euro/mp/luna+TVA – spatii birouri
cesiuni teren – intre 0,6 euro-2 euro/mp/an+TVA, in functie de valoarea investitiei si de numarul locurilor de munca create.

Sursa articol: ziuadecj.realitatea.net

Ce alte proiecte industriale se construiesc in judetul Cluj?

Conform Victa.ro, de la inceputul anului si pana in prezent in judetul Cluj au fost identificate sau actualizate 53 de proiecte industriale, majoritatea fiind hale de depozitare, urmate de spatii de productie si cladiri agroindustriale.




Related Articles

Back to top button