Stiri

SONAE SIERRA, profit de peste 96 mil. de euro

Sonae Sierra, dezvoltatorul de centre comerciale, a înregistrat anul trecut un profit net de 96,3 milioane euro. Acest rezultat este determinat de un rezultat direct de 52,7 milioane euro și un rezultat indirect de 43,6 milioane euro.

Fernando Guedes de Oliveira, CEO Sonae Sierra, precizează: „Rezultatele financiare obținute de Sonae Sierra în 2014 reflectă calitatea activelor și eficiența managementului companiei într-un mediu macroeconomic care, în ciuda unor indicatori clari de redresare, încă poartă semnele volatilității în sectorul imobiliar de retail din Europa. Suntem pregătiți să profităm la maxim de ciclul de redresare economică care începe, printr-o strategie activă de reciclare a capitalului și prin căutarea unor noi oportunități de afaceri pe piețe cu potențial de creștere.”

Rezultatul direct a scăzut cu 9% faţă de anul anterior, sub influența vânzării unor active din Europa, variației nefavorabile a ratei medii de schimb a realului brazilian, precum și întăririi structurii corporative, pentru a susține dezvoltarea companiei în noi zone geografice.

Vânzările chiriașilor din portofoliul european au înregistrat o creștere de 3,3% like-for-like în 2014, față de anul 2013.

Rata globală de ocupare a portofoliului a atins 95,5%, puțin peste rata de 94,4% înregistrată în anul anterior.

Park Lake închiriat în procent de 70%

În România, Sonae Sierra a început construcția centrului ParkLake, proiect care reprezintă o investiție de 180 milioane euro. Programat să se deschidă în anul 2016, acest centru va avea o suprafață totală închiriabilă de 70.000 mp, 200 de magazine și 2.600 de spații de parcare în interior. Aflat încă în etapa de dezvoltare, proiectul a atins deja o rată de închiriere/contractare de 70% și va include un hipermarket Carrefour, printre alte branduri naționale și internaționale de renume.

Active nete în valoare de 1,1 miliarde euro

Sonae Sierra calculează valoarea activelor nete conform liniilor directoare publicate în 2007 de INREV (European Association for Investors in Non-Listed Real Estate Vehicles).

Pe baza acestei metodologii, la data de 31 decembrie 2014, valoarea activelor nete ale companiei Sonae Sierra a atins 1,1 miliarde euro. Această valoare reprezintă o creștere de 11,4% față de valoarea din decembrie 2013, determinată mai ales de profitul net înregistrat în 2014.

Sursa
Related Articles

Back to top button