Stiri

Stabilus creste productia si mai angajeaza 200 de oameni

Stabilus-300x225Producătorul de amortizoare cu gaz Stabilus România are în plan până la finalul anului recrutarea a circa 200 de oameni, ajungând astfel la peste 1.000 de angajaţi la fabrica de componente auto din Braşov. Stabilus România are în prezent 860 de angajaţi, iar joburile disponibile sunt cele de montator, operatori maşini-unelte, sudori, ingineri de producţie şi proiectanţi, precum şi personal în servicii administrative.
„În prima parte a anului creşterea s-a simţit în toate segmentele noastre de activitate, însă evoluţia cea mai semnificativă a fost în industria automotive. Prevedem în continuare posibilităţi de dezvoltare, sperând să găsim şi forţa de muncă calificată“, a declarat Cristian Popescu, general manager Stabilus România.
Activitatea companiei este structurată în trei divizii: Swivel­chair (producţia de amortizoare pentru scaunele de birou), pentru clienţi ca Interstuhl, Dauphin, HMI, Steel Case sau Itoki, divizia Gas­springs (amortizoare cu gaz), respectiv divizia Powerise (actuatoare – dispozitive electromecanice pentru deschiderea şi închide­rea portbagajelor autoturismelor), pentru Audi, BMW, Porsche sau Mercedes. Anul trecut compania a câştigat proiecte noi, pentru BMW şi Porsche şi a crescut producţia pentru divizia Powerise.
În prezent capacitatea de producţie a fabricii din Braşov este de 5 milioane de amortizoare pe an pentru aplicaţii industriale, mobilă, industria medicală şi scaune de birou, respectiv de 1,2 milioane de actuatoare pentru industria automotive. Pentru acest an compania are în plan extinderea capacităţii de producţie pentru actuatoare, odată cu instalarea celei de-a treia linii de producţie, dar şi creşterea portofoliului pe segmentul de amortizoare, prin relocarea unor produse în România. „Avem în derulare un proiect pentru creşterea capacităţii de producţie în segmentul actuatoarelor pentru domeniul auto, prin extinderea cu o hală nouă de producţie“, a spus Popescu.
Stabilus România a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 287,6 milioane de lei (circa 65 milioane de euro), un câştig net de 35,7 milioane de lei (8 milioane de euro), cu un număr mediu de 620 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor. Compania şi-a bugetat pentru acest an o creştere cu 50% a afacerilor faţă de anul trecut, în primul semestru realizând o cifră de afaceri de 48,5 milioane de euro.
Stabilus România, prezentă pe piaţa locală din anul 2005, face parte din grupul Stabilus, cu sediul central în Koblenz, Germania, producător de componente de reglare hidro-pneumatice (arc cu gaz), amortizoare hidraulice, blocaj hidraulic pentru uşi şi sisteme de deschidere şi închidere automată. Grupul german Stabilus are aproximativ 4.000 de angajaţi la nivel global şi realizează vânzări anuale de peste 500 de milioane de euro, conform site-ului companiei.

Sursa
Related Articles

Back to top button