Stiri

Strabag construiește un pod nou la Târnăveni

Noul pod din municipiul mureșean Târnăveni, care traversează Târnava Mică și care-l va înlocui pe cel edificat în perioada interbelică, în urmă cu 88 de ani, va costa peste 7,5 milioane de lei (exact 7.571.856,73 lei, sumă care include TVA), echivalentul a peste 1,6 milioane de euro. Contrucția efectivă a lucrării costă aproape 6,5 milioane de lei.

Podul înlocuiește vechiul pod construit în perioada interbelică, situat pe Drumul Național 14A, care va fi demolat, având garanția de utilizare de mult expirată. Construcția (care a reintrat în patrimoniul Primăriei în 1999 – de la Ministerul Transporturilor – și care avea Studiul de Fezabilitate finalizat încă din 2016) va fi din beton armat, cu o lungime de 42,5 metri și o deschidere de 35,6 metri. Podul este prevăzut cu două trotuare și parte carosabilă (lățimea maximă a acesteia fiind de 12 metri).

Cea mai mare parte a lucrării (7.364.431,36 de lei) va fi finanțată din bugetul statului, autoritatea publică locală urmând să participe cu o cofinanțare de 207.425,37 lei aferentă plății cheltuielilor neeligibile (această sumă va fi plătită din bugetul local al municipiului Târnăveni).

Compania austriacă Strabag va construi podul peste râul Târnava Mică, de la Târnăveni. În acest an este prevăzută realizarea proiectării, iar în primăvară încep lucrările de execuție. Construcția va dura conform estimărilor 9 luni, iar vechiul pod va fi demolat la sfârsitul lunii aprilie. Pe durata construcției, va fi construit un pod pietonal provizoriu, iar pentru traficul rutier varianta ocolitoare pe centura Adămuș.

Dacă vrei sa vezi și alte proiecte proiecte în care s-a implicat Strabag în acest an, intra pe VICTA.ro și solicita un test gratuit.
Related Articles

Back to top button