Stiri

Timișoara: Compania germană Dräxlmaier va investi 200 milioane euro în fabrica de componente E-mobility din oraș, în următorii șase ani

DRÄXLMAIER Group a anunțat planurile de investiții la Timișoara în cadrul unui eveniment la care au participat oficialii locali și ambasadorul Republicii Federale Germania la București. Valoarea investiției pentru a produce baterii pentru automobile se ridică la peste 200 de milioane de euro și va fi implementată în următorii șase ani, anunță biziday.ro. În urma investițiilor, vor fi create peste o mie de locuri de muncă.

Prin proiecte inovatoare în domeniul electromobilității, DRÄXLMAIER Timișoara va crea peste 1.000 de locuri de muncă pentru specialiști în tehnologii de top și procese de producție la cele mai înalte standarde din industria auto. Proiectul va fi realizat în mai multe etape și presupune construirea a peste 40.000 de m² de zone de producție, depozite și clădiri de birouri. Mizăm pe termen lung pe susținerea și parteneriatul cu autoritățile locale pentru implementarea cu succes a acestui proiect de anvergură. Suntem mândri că fabrica din Timișoara este nominalizată să joace un rol cheie în strategia globală de mobilitate electronică a DRÄXLMAIER Group”, a declarat dr. Alexander Schubel, Directorul General Operations al DRÄXLMAIER Timișoara

Prin investiția Companiei Dräxlmaier, de 200 de milioane de euro în următorii șase ani în e-mobilitate, pe care am avut bucuria să o anunțăm astăzi, orașul nostru se poziționează ca un jucător important pe piața națională și europeană a tehnologiilor verzi”, a declarat și primarul Dominc Fritz. ”Sper ca această investiție să atragă după sine și alte proiecte în acest domeniu. Le urez succes și îi asigur de tot sprijinul Primăriei Timișoara. Sper ca în curând să-l felicit și pe primul timișorean care va conduce o mașină electrică dotată cu o baterie fabricată la Timișoara”, a mai spus Fritz.

Dräxlmaier are 75 de mii de angajați în 65 de unități din 20 de țări. În România, compania este prezentă pe piață din 1993 cu cinci fabrici, Pitești, Satu Mare, Codlea, Hunedoara și Timișoara.

Related Articles

Back to top button