Stiri

Top 10 magazine din Romania dupa suprafata efectiva de vanzare

Cel mai mare magazin din România, din punct de vedere suprafaţă de vânzare – cora Pantelimon – a fost inaugurat în luna octombrie 2003, în estul Bucureştiului, iar dimensiunea mare a magazinului (16.200 de mp şi parcarea imensă) avea coordonate impresionante pentru acele timpuri, moment care a însemnat startul expansiunii formatului hypermarket de dimensiuni foarte mari. Era primul magazin deschis de cora în România.

După 3 ani, în noiembrie 20o6, un alt retailer deschidea tot în Bucureşti un alt hypermarket  cu aproximativ aceleleaşi dimensiuni – Auchan Titan (16.000 mp), situat tot în estul capitalei, în cartierul Titan. Era, de asemenea, primul magazin deschis în România şi pentru Auchan.

 Vrei sa vezi ce hypermarketuri se vor construi in judetul tau? Click aici

Locul 3 în topul nostru, magazinul cora Lujerului, a fost primul hypermarket de dimensiuni mari deschis în interiorul unui oraş, într-o zonă foarte populată şî cu un trafic foarte aglomerat din Bucureşti – intersecţia de la Lujerului, între cartierele Militari şi Drumul Taberei.

Atunci când se credea că formatele foarte mari de magazine nu vor consemna alte deschideri, prioritare fiind formatele mai mici, spre convenience, de curând, la finalul lunii trecute, Auchan România a deschis cel mai mare hypermarket din România, din afara Bucureştiului – Auchan Braşov Coresi – cu o suprafaţă efectivă de vânzare de 13.800 mp.

Topul continuă cu cora Bucuresti Sun Plaza, Auchan Bucuresti Militari, Auchan Pitesti Bradu, Auchan Constanta Maritimo, Auchan Craiova Electroputere, Auchan Timisoara Iulius Mall, Auchan Bucureşti Drumul Taberiei şi Carrefour Bucureşti Chiajna.

SursaTop-10-magazine-RO1
Related Articles

Back to top button