Ghiduri și SfaturiStiri

TOP 5 motive pentru care recomandam un sistem de filtrare a aerului pentru o hala de prelucrari mecanice

sistem-filtrare-vapori-ulei

Fie ca esti unul din proprietarii unei hale de prelucrari mecanice sau ai in plan sa devii unul, este foarte important sa stii ca trebuie sa oferi un aer curat muncitorilor din industie, atat pentru protectia si sanatatea lor, cat si pentru functionarea aparaturii si desfasurarea optima a activitatii, aspecte care vor duce la cresterea productiei.

In industria proceselor de productie care se realizeaza pe masini cu comanda numerica CNC sunt emanate concentratii mari de aerosoli PM 10, particule aeropurtate cu un diametru de mai putin de 10 micrometri. Acestea pot exista in concentratii foarte mari in anumite procese avand un impact negativ asupra sanatatii.

Limitele Wel de poluare a aerului in industria prelucratoare difera considerabil de la tara la tara, la fel si controlul respectarii acestora. Problema cu care inca ne confruntam la o scala inalta este influenta negativa a aerului poluat asupra sanatatii si rata mortalitatii in randul persoanelor expuse. Desigur, aceste aspecte fi combatute atunci cand investitorii sunt informati asupra sistemelor de filtrare a spatiului de productie. Nu sunt de neglijat nici pierderile financiare. De exemplu, daca vaporii de ulei nu sunt separati prin procedee mecanice, o fabrica poate pierde chiar si o tona de ulei saptamanal.

Reven Solutions, specialisti in domeniul sistemelor de filtrare a aerului, mentioneaza motivele esentiale pentru care trebuie sa avem in vedere dotarea masinilor cu comanda numerica cu echipamente profesionale pentru separarea vaporilor de ulei in hala noastra de productie:

1.   Imbunatatirea calitatii mediului de lucru si cresterea productiei. Angajatii au un randament scazut datorita mirosului neplacut sau a aerului irespirabil din cauza particulelor de ulei din aer, dar problema poate fi solutionata cu ajutorul sistemului de filtrare a aerului. Poluantii aerului precum uleiurile, emulsiile, vaporii, gazele reziduale si praful fin sunt filtrate din aer la nivel maxim posibil.

2.   Reducerea riscului de incendiu. Procesele de prelucrare unde se foloseste ulei si/sau lichide cu punct de aprindere prezinta un risc ridicat de incendiu, existand pericolul ca de la o singura scanteie masina sa ia foc si sa se extinda in toata hala. Un echipament de filtrare a vaporilor trebuie sa fie certificat pentru oprirea unui potential incendiu in interiorul masinii si care sa reziste in cazul unei explozii.

3.    Protectia echipamentelor de productie sensibile si de control. Uleiul sau alte substante reziduale rezultate in urma productiei se depun pe utilaje si pe piese si pot sa afecteze functionalitatea si durata de viata a acestora. Filtrarea aerului protejeaza echipamentele si utilajele de aceste substante nocive.

4.    Reducerea costurilor. Un sistem de filtrare a aerului industrial aduce cu sine costuri reduse de functionare datorata unor filtre de aer care economisesc energia. Mai mult, costurile de intretinere si reparatii ale unitatilor de productie sunt si ele reduse datorita filtrelor de aer cu eficienta crescuta, intrucat numarul interventiilor pentru mentenanta va scadea.

5.   Si nu in ultimul rand, sistemele de filtrare a aerului industrial marca Reven sunt proiectate si construite la cele mai inalte standarde, in Germania, avand o durata de viata considerabil mai mare, fiind realizate 100% din inox. Tehnologia X-CYCLONE patentata de Reven si care este cel mai eficient separator de vapori de ulei din lume, filtreaza cu succes substantele aeropurtate care sunt eliberate in timpul proceselor de productie si protejeaza mediul inconjurator.

Daca aerul extras din masini si din hala de productie nu este filtrat, ci eliminat prin tubulatura afara din cladire, se pierde energie termica si cresc cheltuielile cu consumul de energie electrica pentru incalzire/ racire a spatiului de lucru.

Specialistii de la Reven Solutions vin in intampinarea noastra si ne ofera un discount de 20% la echipamentele Reven pentru separarea vaporilor de ulei precum si consultanta gratuita din partea unei echipe profesioniste, pana la data de 2 iunie 2015!

Pentru mai multe informatii, accesati: http://www.reven.ro/

Articol realizat cu sprijinului d-lui Bogdan Briceag, Ceo Reven Romania si Bulgaria

 

Ai produse din domeniul industrial pe care vrei sa le faci cunoscute si vrei sa ne ajuti sa educam piata pe acest segment?

Contacteaza-ne AICI si impreuna vom alege varianta cea mai potrivita de promovare pentru tine!
Related Articles

Back to top button