Ghiduri și SfaturiStiri

Top 7 motive pentru care protectia cu ceata de securitate este solutia ideala pentru hala ta

ATC_foto_articol

Indiferent de suma alocata constructiei unei hale sau a oricarui spatiu comercial, trebuie sa acordam o protectie pe masura investitiei si bunurilor depozitate in cadrul acesteia, cu atat mai mult cu cat infractorii isi perfectioneaza mereu noile tactici pe masura solutilor existente de securitate.

Securitatea unitatilor care detin bunuri si valori materiale nu este un moft, ci o necesitate si o obligatie impusa de lege, chiar daca uneori benefciciarii nu acorda mare importanta sau nu sunt bine informati asupra acestui aspect.

Articolul 28 din Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor ne informeaza asupra faptului ca toti ,,conducatorii unitatilor care detin bunuri, valori, suporturi de stocare a documentelor, a datelor si informatiilor cu caaracter secret de stat sunt obligati sa asigure paza, mijloacele mecanofizice de protectie si sistemele de alarmare impotriva efractiei in locurile de pastrare, depozitare si manipulare a acestora, precum si in locurile unde se desfasoara activitati care au un asemenea caracter.

Esti proprietarul unei hale si ai fost in situatia in care infractorii au vrut sau chiar au reusit sa fie musafiri nepoftiti? Faptul ca pana acum acesti infractori aveau vizibilitate in momentul jafului a constituit o adevarata problema pentru specialisti si pentru solutiile antiefractie existente pe piata. Sistemele de supraveghere video inregistreaza atacatorii care poata cagule, iar sistemele de alarma transmit semnalele la dispeceratul de monitorizare. Totul depinde de reactia rapida a echipajelor de interventie, care de multe ori devine inutila din cauza ca au ajuns prea tarziu la locul incidentului. Rezolvarea acestei probleme a venit odata cu realizarea sistemul de protectie cu ceata de securitate, care se bazeaza tocmai pe considerentul ca ,,infractorii nu pot fura ceea ce nu pot vedea”. Tehnologia din spatele unui tun de ceata este una simpla: cand fluidul este fortat printr-un element de incalzire foarte fierbinte, acesta devine un nor uscat, alb si foarte des. Ceata este uscata si complet inofensiva, practic vorbim de un amestec de apa si glicol, cu un raport specific, astfel incat ceata se raspandeste si umple intregul spatiu.

Tunurile cu ceata indeplinesc cerintele standardelor nationale si europene precum si a reglementarilor de siguranta aferente (EN 50131-8, REACh) si reprezinta solutia ideala de protectie impotriva furturilor, precum si pentru prevenirea actelor de vandalism din hale de depozitare, magazine, birouri, banci, benzinarii sau chiar case de locuit si alte investitii.

Specialistii UMO Serv (companie in domeniul pazei si protectiei, fondata in 1993) ne recomanda sa ne protejam bunurile si afacerea prin intermediul sistemului unic de securitate cu ceata marca Protect. Iata care sunt motivele:

  1. Cel mai important aspect este ca „nu poti fura, ceea ce nu poti vedea”.  Spre deosebire de alte sisteme de securitate, tunul cu ceata ascunde cu o ceata densa in maxim 20 de secunde tot ce este la vedere.
  2. Astfel, se reduce timpul de furt si se protejeaza obiectivul pana la sosirea echipajului. Dupa cum bine stim, halele sunt plasate la extremitatile orasului si chiar daca sistemele de securitate sunt conectate la dispecerat, timpul de sosire al echipajelor este unul de aproximativ 5-7 minute, perioada in care infractorii reusesc sa sustraga o mare parte sau chiar toate bunurile din interior.
  3. Securitatea cu ceata este compatibila cu toate sistemle de alarma si este usor de programat. Atunci cand un hot activeaza alarma, in mod automat se activeaza unul sau mai multe tunuri cu ceata, iar apoi se recomanda aerisirea completa a spatiului pentu continuarea activitati, desi asa cum am mai specificat, ceata este complet inofensiva. De aceea, pe langa utilizarea in cadrul halelor cu aparatura, specialistii UMO Serv recomanda tunurile cu ceata de securitate si firmelor de it sau chiar muzeelor cu picturi valoroase.
  4. In plus, consumul electric este redus. Un tun de ceata marca Protect consuma echivalentul unui bec de 60W.
  5. Tunurile cu ceata au o durata lunga de actiune, acesta poate functiona pana la 21 de ori cu un singur rezervor de fluid de ceata, ceea ce inseamna costuri scazute de functionare, cat si o protejare pe termen lung a obiectivului.
  6. Pe de alta parte, chiar daca sistemul de alarma nu e conectat la dispecerat pentru ca echipele de interventie sa ajunga la locul incidentului, acesta porneste de fiecare data cand infractorul intra in incapere, chiar daca el a asteptat cateva ore pana sa incerce sa jefuiasca obiectivul din nou.
  7. Tunurile cu ceata Protect sunt proiectate si produse in Danemarca, ceea ce denota un grad ridicat de profesionalism la conceperea acestora si o fiabilitate crescuta a produsului, precum si un raport calitate- pret foarte bun.

Pentru mai multe informatii, accesati:  http://www.protectglobal.com.ro/prima-pagin%C4%83/clien%C8%9Bii-no%C8%99tri/depozit.

Articol realizat de Alina Muresan, cu sprijinul d-lui Marius Ulmeteanu, director general al  UMO Serv  companie importanta de pe piata serviciilor de paza si protectie cu sisteme electronice de alarmare din Focsani, judetul Vrancea.

 

Ai produse din domeniul industrial pe care vrei sa le faci cunoscute si vrei sa ne ajuti sa educam piata pe acest segment?

Contacteaza-ne AICI si impreuna vom alege varianta cea mai potrivita de promovare pentru tine!




Related Articles

Back to top button