Stiri

TRUSTON de la ATP Trucks

ATP Trucks Automobile, nou producător de autovehicule de transport rutier în România, anunța la finalul lunii august lansarea primul său produs: TRUSTON. Echipat în varianta de basculantă şi betonieră.

Primele 10 autospeciale, adica primul lot de lansare al noului produs, au ieşit în testare liberă, la clienţi. După primele două săptămâni din septembrie, 9 din cele 10 unităţi sunt astfel şi contractate. În teren, la muncă, în pantă mai mare sau mai mică, în vârf de munte sau coborându-l, s-au comportat excelent. Dacă primul impact e acela al designului foarte reuşit, camioanele au convis prin ceea ce pot sa facă. Simplitatea conceputului lor le face foarte accesibile. Iar de confortul oferit de cabina TRUSTON e convins fiecare din şoferii care au condus deja basculantele sau betoniera.

“… am discutat cu echipa care se ocupă de evaluarea camionului aflat în teste la noi. Părerile sunt împărţite: o parte sunt mulţumiţi iar ceilalţi sunt foarte mulţumiţi” declara unul din clienţi.

“Încărcată maxim, basculanta urcă pantele şi nu simte nimic” era o observaţie, la cald, în plin şantier.

Chiar aşa: TRUSTON e rezolvarea simplă a oricărei provocări.

Al doilea lot de 10 unităţi ce va intra pe linia de asamblare de la Baia Mare se constituie deja din comenzi pe client.

Motoarele TRUSTON sunt Power by Weichai. TRUSTON vine cu un motor puternic de 430 CP, 316 kW, cuplu maxim 2060 Nm (1000 -1400). Cutia de viteze este ATP Truck – Fast, manuală, cu 16 trepte. Sistemul de suspensie prevede arcurile cu 11 foi pe față și 13 foi pe spate.

Din punct de vedere constructiv, saşiul este unul foarte rezistent fiind susţinut de două profile în C puse unul într-altul: unul de 7 mm și unul de 8 mm.

Bena basculantei TRUSTON este confecționată din tablă Hardox de 8 mm a carei geometrie conferă rezistență sporită.

Betoniera TRUSTON are o capacitate standard de 10 mc, angrenată cu componente Eaton, respectiv Bonfiglioli şi este fabricată şi ea din tablă Hardox.

“Un camion simplu. Robust. Prietenos. Este cel mai performant pentru că am participat la stabilirea indicatorilor de performanță. Am plecat de la ce avem în piaţa şi am crescut” spune dl Mircea Cirţ.

Cabina TRUSTON vine cu un confort la standarde înalte, fiind orientată spre nevoile șoferului. Pentru ca șoferul să utilizeze basculanta la întregul său potențial, e important să se simtă confortabil. În dotarea standard, cabina integrează aşadar patul şi scaunul pneumatic pentru şofer, suspensia pe perne de aer.

Designul tabloului de bord este unul modern şi se remarcă prin claritatea și simplitatea instrumentelor astfel că navigarea pentru executarea sarcinilor de lucru primează. Sistemul de diagnosticare semnalează eventuale defecţiuni astfel încât acestea să poată fi remediate aplicat, direct pe problema indicată.

Unitatea de entertainment vine cu touchscreen, ecran color, conectivitate USB, card reader SD, Bluetooth integrat, player video și comenzi pe volan.

TRUSTON intră pe piaţă cu 2 ani garanţie.
Related Articles

Back to top button