Stiri

Un nou pol industrial la Iași, creat de belgieni și nemți, în jurul primei fabrici unde vor fi realizate și panouri solare

Proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unor noi facilități de producție pe șos. Iași – Tomești, lângă BMT, a intrat în faza de consultare publică, iar, pe 14 octombrie, va avea loc o dezbatere la sediul Primăriei. Investitorii spun că, după construirea noii fabrici, vor realiza și alte investiții la Iași, intenția fiind de a fi creat un nou pol industrial.

Investiția este realizată de grupul german Grenzebach: în 2019, compania a încheiat un acord cu BMT Aerospace pentru achiziţia diviziei de sticlă a belgienilor, intitulată CNUD-EFCO GFT – companie din Belgia cu subsidiare în România, Germania şi China. În România, sediul social al companiei este pe şos. Iaşi – Tomeşti 33A, iar, în prezent, este deţinută în proporţie de 100% de grupul german. BMT avea deja o hală de producție, iar nemții vor să o extindă. În noua hală se vor produce și panouri solare, o noutate pentru piața ieșeană.

sursa: apix.ro

„Se propun lucrări de modernizare a construcției existente (realizată în anul 2012) și extinderea pe latura estică cu un nou corp de clădire, cu funcțiuni necesare extinderii și optimizării fluxului tehnologic, dotării cu noi linii de producție, completarea cu funcțiuni administrative (birouri)”, se precizează în planul urbanistic.
În afara halei CNUD din 2012, care are 11.366 mp, în imediata apropiere, în 2016, BMT Aerospace a realizat un spațiu de producție de 12.000 mp. Prin noul proiect, suprafața construită a halelor CNUD va fi de 21.459 mp.
Related Articles

Back to top button