Stiri

Vizita pe santierul Tetarom I. Vezi stadiul lucrarilor de extindere a parcului industrial

Extinderea Parcului Industrial Tetarom I este un proiect finanţat în procent de 50 la sută din fonduri europene.

Echipa de implementare a proiectului, împreună cu conducerea Consiliului Judeţean (CJ) Cluj şi societatea constructoare au analizat miercuri stadiul acestei lucrări, termenul final de realizare fiind data de 26 decembrie 2015.

1

„Am fost informat că nu există probleme majore în ceea ce priveşte execuţia, stadiul lucrărilor a depăşit procentul de 71% iar dacă perioada următoare nu va fi excesiv de ploioasă lucrările vor evolua într-un ritm extrem de rapid”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Lucrările de modernizare şi extindere cu 16,8 hectare a Parcului Industrial TETAROM I sunt realizate de Asocierea formată din S.C ACI SA Cluj, S.C Nord Conforest SA şi S.C Electromontaj SA, valoarea contractului fiind de 42.131.559 lei fără TVA din care finanţarea nerambursabilă asigurată prin Fondul European de Dezvoltare Regional este de 50%.

3

Obiectivul general al proiectului îl constituie creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor în zona metropolitană Cluj-Napoca. Astfel, tinerilor absolvenţi ai universităţilor clujene li se oferă tot mai multe şanse pe piaţa muncii, prin absorbirea lor de către firmele noilor investitori.

Prin dezvoltarea şi extinderea parcului industrial Tetarom I, Consiliul Judeţean Cluj îşi propune extinderea activităţii în domeniul serviciilor suport de sprijinire a afacerilor, care să vină în sprijinul atât al dezvoltării activităţii economice a IMM-urilor autohtone, cât şi cu potenţial de atragere de investiţii străine, care să folosească resursa materială şi umană din regiune, susţine forul judeţean clujean.

4

În acest moment, Parcul Industrial TETAROM I se întinde pe o suprafaţă de 320.000 mp, cu un grad de ocupare de 100%, aici fiind create peste 2000 de locuri de muncă. În incinta Parcului Industrial există o hală multifuncţională care cuprinde 1700 mp spaţii de birouri şi 3.200 mp de spaţii de producţie, un incubator de afaceri cu peste 1100 mp spaţii de birouri şi un Centru de afaceri. În prezent, în Tetarom I îşi desfăşoară activitatea companii precum EnergoBit, Banca Transilvania, RCC Consult, EGH Import Export, Agressione Expres Impex, Siemens sau CBC Development Design, valoarea totală a investiţiilor acestora cifrându-se la peste 60 de milioane de euro.

Sursa
Related Articles

Back to top button