Stiri

Volkswagen va deschide o noua uzina în Europa de Est

Oficialii Volkswagen au spus că expansiunea VW se va concentra către orient. Şapte din cele zece uzine vor fi construite în China. Una dintre uzine, unde se vor fabrica SUV-uri, va fi construită în Statele Unite. Mai rămân două fabrici a căror situare nu este cunoscută încă.

Se pare că Turcia şi Polonia ar fi printre favoritele nemţilor, dar şi România pare fi o posibilitate pentru Volkswagen, dacă luăm în calcul declaraţiile premierului Ponta. Mai ales că în această regiune, constructorul german nu are nicio uzină.

Ministrul turc al Economiei a declarat că nemţii invocă anumite costuri logistice ridicate în cazul unei uzine în Turcia, potrivit publicaţiei locale Hurriyet. Volkswagen are o uzină MAN la Ankara unde fabrică autocare şi autobuze. Fabrica are 1.670 de angajaţi. Conform oficialului turc, una dintre uzinele pe care nemţii vor să le construiască în Europa va produce vehicule utilitare uşoare.

Polonia se află şi ea pe lista posibilelor destinaţii pentru o investiţie Volkswagen. Totuşi, la Cracovia, nemţii au o uzina MAN de camioane grele cu o capacitate de producţie de peste 56.000 de vehicule pe an unde lucrează peste 464 de oameni.

Premierul Victor Ponta a declarat de mai multe ori că Guvernul României se află în negocieri cu un mare producător auto din Germania, care este interesat să deschidă o fabrică în România. Prim-ministrul a precizat că nu este vorba de BMW și că Guvernul a semnat un memorandum de înțelegere „cu una dintre cele mai mari și mai prestigioase companii auto din Germania, care va deschide o fabrica în România, dar aceasta nu este BMW”.

Ponta a spus că nu poate face public numele companiei, din cauza unei clauze de confidenţialitate, şi că anunţul oficial va rămâne în sarcina companiei respective.
Astfel, pe lista constructorilor germani care ar putea construi o uzină în România rămân Mercedes, cu o fabrică la Kecszemet (Ungaria), Volkswagen (grupul Volkswagen Audi Porsche care mai deţine şi mărcile SEAT şi Skoda,  Bentley, Bugatti, Lamborghini)  şi Opel, care face parte din concernul american General Motors.

Sursa
Related Articles

Back to top button