Stiri

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în pandemie

Volumul lucrărilor de construcții a crescut în perioada 1 ianuarie – 30 noiembrie 2020 cu 16,7% ca serie brută, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019. Mai mult, acesta a crescut și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 19,3%, arată datele publicate vineri de Institutul Naţional de Statistică.

Pe elemente de structură, lucrările de reparații capitale au înregistrat creșteri de 50%, cele de întreținere și reparații curente de 29,9%, în timp ce construcțiile noi au înregistrat majorări de 8,4%. Pe obiecte de construcții, au avut loc următoarele creșteri: clădirile rezidenţiale (+18,8%), lucrările de construcţii inginereşti (+18,4%) şi la clădirile nerezidenţiale (+12,9%).

În noiembrie 2020, comparativ cu luna precedentă, volumul total al lucrărilor de construcții a scăzut cu 3,3% ca serie brută. Pe obiecte de construcții, în timp ce clădirile nerezidenţiale şi construcţiile inginereşti au înregistrat scăderi (de 7% și, respectiv, 2,5%), clădirile rezidențiale au crescut cu 0,6%.

Datele pentru aceeași lună arată că volumul total al lucrărilor de construcții a crescut comparativ cu luna noiembrie 2019 cu 7,8% ca serie brută. Pe elemente de structură au fost înregistrate următoarele creșteri: reparaţii capitale (+23,6%),  lucrări de construcţii noi (+7,5%) şi lucrări de întreţinere şi reparaţii curente (+2,4%).
Related Articles

Back to top button