Stiri

WIP Industries face o investiție de 36 de milioane de euro în România. Jumătate din suma este ajutor de stat

WIP Industries, un furnizor al Ikea de componente pentru industria mobilei, face în România o investiţie de 35,9 milioane de euro, sumă din care 17,9 milioane de euro reprezintă ajutor de stat, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe. Proiectul este în curs de demarare şi presupune crearea a 187 de locuri de muncă.

zf.ro

Contactaţi de ZF, reprezentanţii WIP Industries nu au dorit să ofere mai multe informaţii referitoare la această investiţie.

„WIP Industries este deţinută de compania suedeză WIP Holding. Producem şi furnizăm componente pentru sertare pentru mobilier, precum noptiere. Avem do­uă linii de producţie auto­matizate. Avem o capacitate de 8 milioane de seturi (24 de milioane de piese) pe an. Articolele finite sunt livrate către clienţii noştri pentru utili­zare ulterioară sau amba­late direct pentru a fi livrate către clientul final“, se arată pe site-ul compa­niei cu sediul în Apahida, judeţul Cluj.

Potrivit unui anunţ de recrutare publicat pe platforma eJobs, „fabrica (WIP Industries – n. red.) se extinde pe o suprafaţă construită de 6.700 de metri pătraţi, iar domeniul de activitate este de a produce subansamble de mobilier pentru furnizori Ikea“, scrie zf.ro.

Pe piaţa locală, grupul suedez este prezent din 2013, iar în 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 38,4 milioane de lei, în uşoară scădere faţă de anul precedent, conform informaţiilor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe

Related Articles

Back to top button