15 statistici interesante destre industria construcțiilor din SUA
Industria construcțiilor este un factor extrem de important în economia mondială. Locurile de muncă în domeniu evoluează; schimbându-se atât ca număr total, cât și ca structură. Aceste modificări sunt datorate noilor tendințe și provocări pe care sectorul construcțiilor le îmbrățișează.
Industria construcțiilor a jucat întotdeauna un rol imens în economia SUA. Pe lângă faptul că sectorul cunoaște creșteri constante, acesta este și unul dintre cei mai semnificativi angajatori din țară. Mai mult, specialiștii menționează că SUA și-a construit stabilitatea financiară datorită acestei industrii.
Iată 15 statistici interesante despre industria costrucțiilor:
1. Există aproximativ 10,2 milioane de angajați în construcții în SUA
Cu aproximativ 131,39 milioane de angajați cu normă întreagă în SUA începând cu noiembrie 2019, piața construcțiilor joacă un rol major în economia generală a țării. Potrivit Statista, aproape 8% din întreaga populație activă cu normă întreagă este formată din angajați în acest sector.
2. 90% dintre antreprenorii generali americani sunt îngrijorați de o posibilă lipsă a forței de muncă
Chiar dacă sectorul construcțiilor deține aproximativ 8% din totalul forței de muncă din SUA, 9 din 10 contractori sunt îngrijorați de o posibilă lipsă a forței de muncă. Cu alte cuvinte, cererea angajatorilor este mai mare decât numărul persoanelor calificate pe acest domeniu.
3. 57% dintre antreprenori au probleme în găsirea lucrătorilor calificați
Chiar dacă numărul angajaților în construcții este mare, încă există o penurie a muncitorilor calificați. Pentru antreprenori, această problemă se resimte profund, deoarece presupune întârzierea planurilor de construcții, creșterea costurilor implicate și, desigur, nevoia de a angaja muncitori necalificați.
4. Doar 15% dintre firmele de construcții au 1.000 de angajați sau mai mult
Potrivit ultimelor statistici realizate de Big Rentz, puțin peste 1 din 10 companii de construcții au mai mult de 1.000 de angajați. Acesta nu este decât un alt exemplu al deficitului de muncă menționat anterior și al faptului că antreprenorii nu pot găsi abilitățile de care au nevoie în companie.
5. Cheltuielile totale din SUA pentru construcții private în 2020 se ridică la 1,11 trilioane de dolari
În anul 2020, industria privată a construcțiilor din SUA a înregistrat o scădere substanțială. Cu toate acestea,s-a stabilit o creștere record a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale private. Potrivit Statista, în SUA s-a resimțit și o scădere masivă în construcțiile din sectorul public din cauza tulburărilor cauzate de pandemie.
6. Numărul total de locuințe unifamiliale din SUA a scăzut substanțial în 2021
Deși casele unifamiliale sunt cele mai frecvent achiziționate unități rezidențiale din Statele Unite, a existat o scădere masivă a numărului de unități unice începând cu 2021. Pentru anul acesta, specialiștii estimează că numărul de astfel de locuințe în construcție va fi de un milion. Scăderea numărului de construcții poate crea o lipsă de case unifamiliale în viitor.
7. Industria construcțiilor reprezintă 4,1% din PIB-ul total al SUA
Potrivit Statista, peste 4% din PIB-ul total al SUA este reprezentat de industria construcțiilor. Chiar dacă nu pare o sumă imensă, aceasta face ca SUA să fie una dintre cele mai mari piețe de construcții din lume.
8. Veniturile din industria construcțiilor din SUA au atins 2 trilioane de dolari în 2019
Sectorul construcțiilor a evoluat uimitor în perioada 2014-2019. În cele din urmă, în ciuda deficitului de personal calificat, statisticile Ibis World indică faptul că sectorul este încă în creștere.
9. În 2020, veniturile anuale din construcțiile rezidențiale au ajuns la 89 de miliarde dolari
În timp ce construcția de case noi nu este cel mai mare sector al construcțiilor, aceasta contribuie constant la economia locală.
10. În 2020, veniturile din construcțiile comerciale au ajuns la 235 miliarde de dolari
Potrivit Ibis World, eforturile guvernului de a sprijini creșterea economică și de a încuraja proiectele de construcții au fost întâmpinate și adaptate cu succes în 2020.
11. Femeile reprezintă aproximativ 10,3% din totalul forței de muncă din SUA în construcții
Raportul dintre bărbați și femei în industria construcțiilor este de aproape 9: 1 începând cu 2020. Majoritatea femeilor din domeniu ocupă locuri de muncă la birou, iar raportul dintre bărbații și femeile care lucrează pe teren este 100:1.
12. Vârsta medie a lucrătorilor din construcții din Statele Unite este 42,6 ani
Potrivit United Bureau of Labor Statistics, la sfârșitul anului 2019, vârsta medie a lucrătorilor în construcții din Statele Unite este de 42,6 ani.
13. Venitul mediu anual pentru muncitorii din construcții a fost de 36.860 dolari în 2019
Venitul mediu pentru primii 25% dintre cei mai bine plătiți angajați în construcții a fost de 49.100 dolari, în timp ce venitul mediu pentru cei mai slab plătiți 25% din lucrători a fost de 29.700 dolari în 2019.
14. Se preconizează că industria construcțiilor mondiale va ajunge la 11.093,7 miliarde de dolari până în 2024
COVID19 a avut un impact puternic asupra dimensiunii industriei de construcții din întreaga lume, anul 2020 stabilind recordul pentru cele mai mici creșteri din ultimii ani. Statele Unite se numără printre cele mai mari piețe de construcții, însă și acolo s-a înregistrat o scădere masivă.
15. 13.000 clădirilor noi pe zi sunt necesare între 2020 și 2050 pentru a se potrivi creșterii demografice preconizate
Se așteaptă ca populația globală care trăiește în orașe să ajungă la aproape 10 miliarde până la sfârșitul anului 2050. Pentru a acomoda creșterea populației, țările vor trebui să crească investițiile în industria construcțiilor private, precum și în dezvoltarea infrastructurii globale. . De fapt, infrastructura globală necesită o investiție de 94 de miliarde de dolari în următorii 20 de ani pentru a se asigura că orașele sunt echipate pentru a face față creșterii populației.
În concluzie, statisticile industriei construcțiilor relevă un sector în plină expansiune, care crește atât în SUA, cât și la nivel global. Mai mult, această industrie trebuie să găsească noi modalități de a spori eficiența și de a reduce costurile generale pentru a suplimenta lipsa tot mai mare a forței de muncă