Stiri

Grupul Rossmann încheie în 2021 o investiție de peste 10 milioane euro la unitatea de producție din Suceava

Grupul Rossmann, care deţine fabricile de hartie si cartoane Ambro şi Romcarton, continuă investițiile pe piața locală  pentru modernizarea fabricilor de la Suceava şi Popeşti-Leordeni. În ultimii cinci ani, grupul a  derulat investiţii de 35 milioane euro.

sursă: www.zf.ro

„Industria noastră a necesitat investiţii continue şi costisitoare. Din 1990, de când am luat decizia să intrăm în această piaţă, am investit peste 100 de milioane de euro. În ultimii cinci ani, am investit 35 de milioane de euro în noua fabrică din Popeşti-Leordeni. Acum avem un plan de investiţii pe termen mediu şi lung, pe diverse axe”, declară Paul-Henri Kohler, directorul general Rossmann România.

Grupul menționează că momentan modernizarea fabricii de hârtie de la Suceava este priorotară, aceasta fiind urmată de fabricile de carton ondulat: „Avem un buget aprobat de un milion de euro în 2021 pentru modernizarea maşinii de carton ondulat de la Suceava”. De asemenea, încă un milion de euro este alocat anul acesta pentru siguranţa angajaţilor.

Grupul Rossmann finalizează în 2021 și o investiţie de peste 50 de milioane de lei (peste 10 milioane de euro) la fabrica din Suceava. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul naţional. Scopul investiției este creşterea eficienţei energetice prin reducerea consumului de energie şi reducerea emisiilor de carbon. Astfel, compania realizează achiziţionarea, instalarea şi utilizarea unei instalaţii de cogenerare de înaltă eficienţă.

În ciuda situației pandemice, fabrica de hârtie a grupului Rossmann a livrat cu 5% mai multă hârtie comparativ cu anul precedent: „În 2020, fabrica de hârtie a livrat 156.000 de tone de hârtie, cu 5% mai mult decât în 2019. Un procent de 65% din producţie a fost destinat producătorilor de ambalaje din România – dintre care jumătate pentru fabricile noastre, iar 35% a fost exportat în Europa de Sud-Est”, adaugă Paul-Henri Kohler.

În ceea ce priveşte linia de ambalaje din carton ondulat, situația nu a fost la fel de pozitivă, mai ales că judeţul Suceava a fost afectat puternic de pandemie începând din martie 2020. Lunile aprilie şi mai au fost marcate de o scădere drastică a producţiei, aproape de 30%. Acest fapt a fost cauzat de  declinul mai multor sectoare ale economiei, însă din iunie situația s-a stabilizat.  „Astfel, la final de an, am atins un nivel de producţie uşor sub 2019, mai exact minus 3%. Acest trend s-a regăsit în toată industria noastră”.

Grupul Rossmann a intrat pe piaţa locală în 1990, prin privatizarea fabricii Romcarton de la Bucureşti. După șapte ani, compania a cumpărat fabrica de celuloză şi hârtie Ambro din Suceava. În prezent, în fabrica Romcarton se produc ambalaje din carton ondulat, iar la Ambro se produc ambalaje din carton ondulat şi hârtie reciclată pentru carton ondulat.

Related Articles

Back to top button