Stiri

Pregătiri pentru un nou parc industrial în județul Mureș

Adrian Giurgiu, deputat USR-PLUS Mureș, a efectuat o vizită de lucru în comuna Ațintiș weekendul trecut. Acesta s-a întâlnit cu noul primar al comunei,  Jakab János István, și a declarat că în agenda autorităților locale din Ațintiș se regăsește înființarea unui parc industrial.

sursă: www.zi-de-zi.ro

„De dimineață, am fost la Primărie, unde am discutat despre situația comunei, problemele pe care le-a găsit, viziunea lui, planurile începute și soluțiile deja implementate, chiar în primele luni de mandat. M-am bucurat când am auzit că toată comuna este racordată la rețeaua de alimentare cu apă potabilă. Recent, au sosit și rezultatele analizelor de laborator ale apei, care sunt bune. La știrile de bine am remarcat și reducerea consumului de curent, la care s-a ajuns prin automatizarea stației de pompare a apei. Primarul Jakab János István a găsit un Plan Urbanistic General expirat care nu a mai fost actualizat! De aceea, a început lucrările pentru un nou PUG, care va cuprinde terenuri suplimentare pentru locuințe, ferme, depozite agricole și un parc industrial”, a precizat deputatul USR-PLUS de Mureș.

De asemenea, autoritățile locale doresc și indentificarea și atragerea de fonduri europene în scopul realizării canalizării:  „În Ațintiș există internet de mare viteză prin fibră optică, dar nevoile comunei sunt multe și de diverse. De aceea, sunt finalizate și studiile pentru două capele și două cămine culturale. Cel mai important este că personalul din Primărie s-a bucurat de venirea lui János și acum funcționarii au un suflu nou în relația cu oamenii din Ațintiș. Sunt foarte motivați și muncesc la proiectele imediate ale comunei, unde urmează să se asfalteze 13 kilometri de drum în momentul în care se găsește soluția de finanțare. Canalizarea rămâne marele of, pentru care sperăm să găsim fonduri europene, în exercițiul financiar 2021-2027”, a subliniat deputatul Adrian Giurgiu.

Related Articles

Back to top button