Stiri

360.000 mp de spații logistice și industriale închiriate în primul semestru din 2021

În primul semestru din 2021 au fost închiriați 360.000 de metri de spații logistice și industriale, în creștere cu 21% față de perioada similară a anului precedent, potrivit datelor firmei de consultanță imobiliară Cushman & Wakefield Echinox, scrie curierulnational.ro.

curierulnational.ro

După un volum de 200.000 de metri pătrați tranzacționați în primele trei luni ale anului, în cel de-al doilea trimestru dezvoltatorii au mai parafat tranzacții pentru spații cu o suprafață de 160.000 metri pătraţi. La jumătatea anului, reînnoirile de contracte au reprezentat 16% din volumul tranzacționat. Așadar, cererea a fost determinată în primul rând de contracte noi și de proiecte de relocare.

Bucureștiul a atras aproape 63% din volumul tranzacționat. De asemenea,o activitatea importantă se poate observată și în Sibiu (7% din volumul tranzacționat), Timișoara și Pitești (câte 6%), scrie curierulnational.ro.

După un prim trimestru modest în ceea ce privește livrările de spații noi, cu doar 30.000 mp dați în folosință, dezvoltatorii au accelerat ritmul, iar în cel de-al doilea trimestru au fost livrați 177.400 mp. Un imobil nou cu o suprafață de 70.000 mp din cadrul CTPark Bucharest West, centrul de distribuție de 58.000 mp livrat de WDP pentru Profi la Craiova și ultima clădire de 30.400 mp a proiectului VGP Park din Timișoara au fost cele mai importante construcții.

Rodica Târcavu, Partner, Industrial Agency, Cushman & Wakefield Echinox: “Piața logistică și industrială și-a continuat evoluția și în prima parte a acestui an, observând un echilibru bun între cerere și ofertă atât în București, cât și în orașele reprezentative. Majoritatea dezvoltatorilor sunt activi, având proiecte în derulare, iar companiile provenind preponderent din retail online, distribuție și logistică își consolidează volumele, într-un context economic în care populația își menține apetitul pentru consum la un nivel ridicat.”

În prezent, dezvoltatorii au în construcție spații noi cu o suprafață cumulată de peste 630.000 de metri pătrați. . Bucureștiul rămâne punctul principal de interes, cu proiecte de peste 400.000 de metri pătrați în construcție.
Related Articles

Back to top button