Analize de piață

Analiză: Necesarul de sisteme HVAC identificat în domeniul industrial în 2021

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2021 au fost identificate 91 proiecte industriale la care se estimează necesar de aparate de aer condiționat. Cumulat, acestea ocupă o suprafață de 242 mii mp, iar valoarea investițiilor se ridică la peste 600 milioane RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor, cu un total de 11 proiecte. Iată cum se prezintă situația în toată țara:

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Potrivit VICTA.ro, au fost identificate 44 spații de depozitare, 29 spații de producție, 2 spălătorii auto, 46 proiecte de zoo/bio tehnie și 5 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 80% dintre proiectele industriale la care se estimează necesar de aparate de aer condiționat au finanțare public-privată. Mai exact, au fost identificate 4 investiții private, 14 publice și 73 cu finanțare public-privată.

Top 3 proiecte industriale în construcție

În ultima lună au fost monitorizate 93 investiții industriale în stadiul de construcție. Iată top 3 proiecte în funcție de suprafață:

  • Centru logistic LIDL, Ilfov, 56.000 mp
victa.ro
  • Extindere ferma de găini ouatoare, Bihor, 46.714 mp
  • Ferma de găini ouatoare, Bihor, 31.011 mp
Related Articles

Back to top button