Analize de piață

Câte proiecte industriale au fost anunțate în ultimele 3 luni?

Conform datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimele 3 luni au fost monitorizate 1729 construcții noi industriale. Cumulat, acestea se întind pe o suprafață de 5,50 milioane mp, iar valoarea investițiilor se ridică la suma estimată de 9,64 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor, cu un total de 148 proiecte. Următoarele poziții sunt ocupate de Ilfov (105 proiecte) și Cluj (104 proiecte).

Ce tip de proiecte au preferat investitorii?

Cele mai multe construcții noi industriale sunt spații de depozitare (921 proiecte). De asemenea, au fost identificate și 486 spații de producție, 190 spălătorii auto, 171 proiecte de zoo/bio tehnie și 232 ateliere de reciclare.

Ce tip de finanțare au proiectele analizate?

Mai mult de 86% dintre proiectele industriale monitorizate în ultimele 3 luni sunt private. Mai exact, au fost identificate 1488 investiții private, 29 publice și 212 cu finanțare public-privată.

Top 3 proiecte în construcție
  • Parc mixt: hale de depozitare și logistică, spații comerciale, spații de cazare și alimentație publică – Constanța Business Park, faze succesive, Constanța, 210.000 mp
victa.ro
  • WDP Industrial Park Cluj – Depozit logistic cu spații administrative, Cluj, 188.000 mp
  • Ansamblu logistic: hale de depozitare, producție, logistică și spații depozitare – CTPark Bucharest North, Ilfov, 100.000 mp
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni

În ultimele 3 luni au fost identificate 576 firme de arhitectură care au executat lucrări industriale la nivel național. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ENGINEERING DIVISION (7 lucrări) și CONTEMPORAN PROIECT (7 proiecte).

Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni

322 antreprenori generali care au executat lucrări industriale au fost identificați în ultimele 3 luni. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt KESZ CONSTRUCTII ROMANIA (9 proiecte), B MASIV (4 proiecte), WINCON (4 proiecte), NESS PROIECT EUROPE (4 proiecte) și STAFF COMPANY (4 proiecte).

Related Articles

Back to top button