Stiri

4 milioane de Euro si de azi stingatoarele se produc la Buzau

Grup Romet Buzău a inaugurat ieri o investiție importantă, de peste 4 milioane de euro, într-o fabrică de stingătoare de incendiu. Noul brand, Kamarad – „Stingătoare fabricate în România” este realizat în parteneriat cu compania Eurosting și reprezintă o nouă capacitate de producţie de stingătoare de incendiu care utilizează cea mai modernă tehnologie în domeniu din lume.

„Această investiţie depăşeşte patru milioane de euro şi este cea mai mare investiţie care a avut loc vreodată în România. Considerăm că este la nivel mondial, urmând să producă peste 1,5 milioane de stingătoare anual. Bineînţeles, doresc, împreună cu Eurosting, să vindem cât mai mult pe piaţa din România, cât şi pentru export. Suntem deja un exportator important în Germania, inclusiv pentru o parte din maşinile Mercedes. Este o bucurie pentru noi şi ne mândrim cu acest lucru”, a declarat Constantin Toma, proprietarul Grup Romet Buzău.

Noua fabrică este cea mai importantă capacitate de producţie din estul Europei, tehnologia modernă contribuind la realizarea de stingătoare superioare calitativ, la preţuri competitive şi la termene de livrare scurte. Aceasta este dotată cu echipament de fabricaţie italiană şi constau în două linii de ambutisare, capacitatea şi numărul echipamentelor de sudură folosite în completarea procesului de producţie fiind adaptate celor două linii în funcţie de comenzile ferme ale fabricii.

Distribuitorul naţional pentru noile stingătoare va fi societatea buzoiană Eurosting, firmă cu o experienţă de 15 ani pe piaţa românească de profil. În momentul de faţă, linia nouă de producţie a stingătoarelor din fabrica Kamarad este deservită de aproximativ 50 de angajaţi, numărul acestora urmând să ajungă la 150, în momentul în care investiţia va funcţiona la capacitatea proiectată.

Grup Romet este un holding industrial, aflat în topul primelor zece grupuri industriale din România, după cifra de afaceri şi cel mai mare producător de stingătoare de incendiu din ţara noastră şi din regiune, cu peste 50 de ani de tradiţie.

sursa
Related Articles

Back to top button