Ghiduri și SfaturiStiri

8 miliarde de euro, pentru ferme care nu se mai construiesc

FARM

8 miliarde de euro, pentru ferme care nu se mai construiesc

Doua masuri ale noului Program National de Dezvoltare urmeaza sa fie lansate in 20 mai 2014. Masurile sustin investitiile in ferme si bunastarea animalelor, a anuntat recent vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in cadrul evenimentului dedicat Zilei Europei. Noul PNDR 2014-2020 va beneficia de o finantare de 8 miliarde euro fonduri comunitare.

Cu toate acestea, unii investitori renunta la proiecte

Desi la inceputul anului compania Pro Bord SRL cu sediul in judetul Brasov demarase procese de obtinere a avizelor necesare maririi capacitatii fermei de crestere a suinelor, de la 1950 de capete la 3000 capete, recent reprezentatii companiei au precizat ca proiectul nu va fi realizat in acest an. Asadar, chiar daca exista fonduri, unii beneficiari amana investitiile.

O alta investitie care era anuntata ca si sigura la inceputul anului 2014, o ferma agricola mixta pentru taurine si o unitate de procesare a nutreturilor din Sebesel, judetul Alba, a fost amanata desi contractul de finantare fusese semnat. O alta o ferma de bovine pentru carne de 3000 mp din Zanoaga, judetul Prahova a avut aceeasi soarta, desi o parte din fondurile necesare lucrarii erau obtinute.

150 de investitii agrozootehnice care SIGUR se realizeaza. Vrei sa le afli? Cere acum detalii despre Raportul Fermelor si Spatiilor Agrozootehnice – in care primesti date de contact complete, detalii verificate telefonic sau la locatie, despre fiecare investitie!
Related Articles

Back to top button