Stiri

Stadion de 80 mil E . Vezi ce oras din Romania va gazdui gigantul din otel

România fotbalistică a intrat într-o nouă eră a evoluţiei odată cu ridicarea celor trei stadioane ultramoderne din Bucureşti, Ploieşti şi Cluj, iar creşterea la acest capitol pare să nu se oprească aici. După proiectele anunţate la Craiova, Timişoara sau Arad, pe harta oraşelor care ar putea avea o arenă de top poate apărea în viitorul apropiat şi Galaţi.

Urbea care a dat penultima campioană a României se pregăteşte să fie posesoarea unui stadion de cinci stele, care să găzduiască viitoarele performanţe ale Oţelului, dar nu numai. Marius Stan, fost preşedinte al ex-campioanei din Liga I, recent ales primar al Galaţiului, promite că de arenă va profita nu numai Oţelul, ci şi celelalte echipe de fotbal din zonă,

„Vreau să transformăm stadionul Dunărea într-o arenă de Champions League. Avem proiectul, finanţarea este 80% externă. Avem parteneri care vin alături de noi. Va fi mare, cu 40.000 de locuri acoperite. E o datorie morală pe care o am faţă de clubul care mi-a dat totul în viaţă. Stadionul ‘Dunărea’ va fi reconfigurat şi va fi unul modern.

Vă garantez că nu costă 2.000 şi ceva de euro scaunul, aşa cum se întâmplă prin alte zone. Stadionul va costa undeva în jur de 80 de milioane de euro. Aici ar urma să joace Oţelul, Dunărea şi Brăila, dacă vor dori acest lucru. Dacă faci construcţia gazonului după toate regulile, nu va fi nicio problemă să joace mai multe echipe pe el”, a explicat Marius Stan.

S-a făcut primul pas: Dunărea se mută

După ce Marius Stan şi-a anunţat intenţiile, au şi început lucrările pentru modernizarea arenei secunde a clubului Dunărea, astfel încât activitatea clubului să nu fie întreruptă. Astfel, pe stadionul „Dunărea II” a fost montat un covor de gazon artificial ultramodern şi o instalaţie de nocturnă, iar în curând va fi finalizat un sector de tribună şi vor fi amenajate vestiarele.

sursa
Related Articles

Back to top button