Proiecte și șantiereStiri

Al doilea magazin IKEA din Romania va avea 37.000 mp si va costa 80 de milioane de euro

Licitatia pentru constructia celui de-al doilea magazin IKEA din Romania, localizat in estul Bucurestiului, langa platforma industriala Policolor,  a fost castigata de compania Bog’Art, unul dintre cei mai puternici Antreprenori Generali din Romania, iar lucrarile ar urma sa inceapa in luna octombrie.

Afla ce alte centre comerciale, depozite sau hale industriale se construiesc in Romania!

Primul magazin din Romania al celebrului producator suedez de mobila a fost inaugurat in 2007 in complexul Baneasa, in urma unei investitii de 25 de milioane de euro. Al doilea magazin presupune o investitie de 80 de milioane de euro, urmand sa fie construit pe piloni si sa aiba o suprafata de aproximativ 37.000 mp, cu 12.000 mp mai mare decat unitatea din Baneasa (25.000 mp).

Deschiderea noului magazin este programată pentru finalul anului 2018. Obiectivul IKEA este sa foloseasca 100% energie regenerabila in noul magazin: cu sisteme de energie geotermala si panouri solare integrate in constructie. Vor fi instalate statii de incarcare pentru masini electrice, vor fi disponibile metode de administrare pentru toate tipurile de deseuri, iar suprafata de spatiu verde din totalul terenului va fi de 30%, in conformitate cu cerintele legale.

Bog’Art apare pe locul 2 in clasamentul Top 100 Antreprenori Generali in Constructii realizat anual de IBC Focus. Afla aici cum poti ajunge in vizorul celor mai puternice firme din constructii!

Sursa articol: capital.ro
Related Articles

Back to top button