Ghiduri și SfaturiStiri

Analiza 2015: 1 din 8 proiecte industriale din Romania are peste 3000 mp

Custom

Piata concurentiala este una acerba pentru aplicatorii de pardoseli industriale din Romania. Piata este in principal impartita in doua tipuri de companii: marii aplicatori nationali care detin utilajele si echipamentele necesare si bineinteles, experienta necesara; acestia cauta sa oferteze la marile proiecte unde se executa volume mari de pardoseli, pe de alta parte, aplicatorii locali care oferteaza regional si cauta proiectele locale si cat mai aproape de resedinta firmei, fiind mai mult interesati de proiecte mici si medii ca suprafata aplicata.

Dar cat de mare este piata investitilor in care si aplicatorii industriali au de castigat?

Indiferent daca este vorba despre patforme betonate, pardoseli epoxidice sau cele din beton elicopterizat, cei mai mari aplicatori din tara au de impartit o piata care se concentreaza pe un numar relativ restrans de proiecte mari si foarte mari.

Daca ne uitam mai atent la cifrele furnizate de IBC Focus, din www.RaportuldeInvestitii.ro – cea mai mare baza de date cu proiecte si santiere din Romania, extragem cateva date foarte interesante:

Pe anul acesta, unu din opt proiecte Industriale sau de Retail sunt proiecte mari
(proiect mare este clasificat ca fiind investitia a carui suprafata construita depaseste 3000 mp sau investitia a carui valoare depaseste 4 milioane lei).

Concret, de la inceputul anului, analizand informatiile din imensa baza de date nationala, au fost identificate peste 1700 de proiecte apartinand domeniului Industrial si Retail. Aici includem: depozitele, spatiile de productie, parcurile logistice, cash&carry, bricolaj, centrele comerciale, hypermarket-urile, supermarket-urile, magazinele, showroom-urile, statiile de carburanti, fermele, abotoarele. Din totalul de peste 1700 de proiecte industriale si de retail aflate pe anul 2015, au fost identificate 215 proiectele mari si foarte mari.

Revenim in urmatoarea perioada cu parerile aplicatorilor despre cum va arata piata pardoselilor industriale la sfarsit de an 2015, avand in vedere ca piata constructiilor din Romania a inregistrat o crestere de peste 11 procente, comparativ cu aceeasi perioada a anul trecut, conform statisticilor realizate de INS.

Am pregatit mai jos o selectie cu cele mai interesante 10 proiecte identificate si actualizate in ultimele 2 saptamani despre care putem oferi mai multe detalii si chair contactele celor implicati (beneficiari, proiectanti, antreprenori, etc.):

ProiecteMari

Daca gasiti in lista un proiect care vi se pare interesant si ati vrea mai multe informatii, gratuit va punem la dispozitie detaliile de la unul din ele la alegerea d-voastra. Lasati-ne mai jos contactele iar noi vom reveni si va oferim gratuit informatia promisa.  Asteptam cu interes o discutie, iar pana atunci, mult succes la ofertare!

Sursa:InfoPARDOSELI
Related Articles

Back to top button