Stiri

Analiză: Cum a evoluat cererea de sisteme detecție incendiu în domeniul industrial?

În ultimele 6 luni au fost monitorizate 3242 proiecte industriale la nivel național. Potrivit datelor furnizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, acestea se întind pe o suprafață de 9,74 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 16,87 miliarde RON.

De asemenea, conform analizei IBC Focus asupra industriei construcțiilor în 2020, domeniul industrial a crescut cu 6,2 puncte procentuale în anul pandemiei comparativ cu 2019, cumulând un total de 4351 proiecte.

1769 sisteme detecție incendiu necesare la proiectele industriale din ultimele 6 luni

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 6 luni au fost identificate 1649 proiecte industriale la care se estimează un necesar de 1769 sisteme de detecție incendiu.

În topul județelor cu cele mai multe astfel de investiții se poziționează Bihor (169 proiecte) și Ilfov (158 proiecte). Iată cum arată distribuția numerică a șantierelor la nivel național:

În materie de branduri favorite, în caietele de sarcini analizate pentru ultimele 6 luni se regăsesc produsele Polon, Kentec și Esser.

Segmentarea proiectelor pe subdomenii

Cele mai multe proiecte industriale la care se estimează necesar de sisteme detecție incendiu sunt spații și parcuri logostice (1074). De asemenea, au fost identificate și 645 spații de producție, 44 spălătorii auto, 142 proiecte de tip zoo/bio tehnie și 100 ateliere de reciclare.

Pe ce șantiere industriale se lucrează?

Proiectele monitorizate de IBC Focus se află în diferite stadii de execuție. Iată 5 șantiere care sunt în construcție și pe care se lucrează în prezent:

  • Centru logistic LIDL, județul Ilfov
  • Supermarket Lidl si 2 hale de producție, județul Brașov
  • Extindere unitate cu hală pentru depozitare anvelope auto, cu anexe administrative – WDP Industrial Park 2, județul Ilfov
  • Hala greenfield pentru productia de granule pet reciclat de uz alimentar obtinute din reciclarea sticlelor pet-post-consum, județul Ialomița
  • Ansamblu logistic: hală de producție biciclete, hală de depozitare materie primă și produs finit, hală de vopsitorie, corp birouri P+2E, P+3E, județul Timiș
Cei mai activi arhitecți în domeniul industrial

În ultimele 6 luni au fost identificate 845 firme de arhitectură și proiectare care au realizat lucrări industriale. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt ENGINEERING DIVISION (12 proiecte), GLOBAL BUSINESS MANAGEMENT GBM (11 proiecte) și CONTEMPORAN PROIECT (9 proiecte).

Cei mai activi constructori în domeniul industrial

Potrivit VICTA.ro, în ultimele 6 luni au fost identificați 553 antreprenori generali în construcții care au executat lucrări industriale. Cele mai active companii sunt WINCON (8 proiecte), COSTA VOC IMPEX (5 proiecte) și SAGEX CONSTRUCT (5 proiecte).

Related Articles

Back to top button