Analiză: Piața de hale industriale în ultimele 30 de zile
În ultima lună au fost monitorizate 557 spații de producție și depozitare la nivel național. Potrivit singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, investițiile ating suma estimată de 4,88 miliarde RON, iar șantierele se întind pe o suprafață de 2,88 milioane mp.
În topul județelor cu cele mai multe astfel de proiecte se poziționează Bihor (53 șantiere) și Ilfov (49 șantiere). Iată cum arată situația pentru restul județelor:
În ce stadii de execuție se află proiectele?
Cele mai multe spații de producție și depozitare monitorizate în ultimele 30 de zile sunt în stadiul de execuție (258). De asemena, au fost indentificate și 5 proiecte în stadiul de intenție, 16 în proiectare, 74 înainte de execuție, 85 în construcție, 24 în stadiul de amenajare, 84 finalizate și 1 în stadiul de licitație.
Top 3 proiecte în fucție de suprafață
Iată cele mai mari proiecte industriale din subdomeniile spații de producție și depozitare monitorizate în ultima lună:
- WDP Industrial Park Cluj – Depozit logistic cu spații administrative, Cluj, 188.000 mp
- Parc industrial VGP Park, Brașov, 180.000 mp
- Complex agro-alimentar: hale producție panificație și patiserie, hale depozitare și parc fotovoltaic, Tulcea, 132.735 mp
Cei mai activi arhitecți în ultimele 3 luni
În ultimele 3 luni au fost identificate 376 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări industriale de tip spații de producție sau depozitare. Potrivit VICTA.ro, cele mai active companii sunt ARCHITECTURE DOMUS DESIGN (5 proiecte), ARHIPLUS DESIGN (5 proiecte), ARHIGEST (4 proiecte), GLOBAL BUSINESS MANAGEMENT GBM (4 proiecte) și COFIDO (4 proiecte).
Cei mai activi constructori în ultimele 3 luni
230 antreprenori generali în construcții care au executat spații de producție și depozitare au fost identificați în ultimele 3 luni. În funcție de numărul proiectelor, cele mai active companii sunt WINCON (4 lucrări), BAUELEMENTE (4 lucrări) și SAGEX CONSTRUCT (4 lucrări).