Stiri

Aniversare 50 de ani de Ucrete: pardoseala cea mai durabila din lume, din 1969

Pardoseala cea mai rezistentă din lume din gama Master Builders Solutions sărbătorește o aniversare majoră: acum 50 de ani, soluția pentru pardoseli Ucrete a fost brevetată. Ucrete se bazează pe o tehnologie unică de rășini care asigură aceste suprafete cu rezistență excepțională la substanțe chimice agresive, impact mecanic extrem și șoc termic. Pardoselile UCRETE sunt potrivite în special pentru utilizarea în zonele de procese agresive, cum ar fi cele din industria alimentară și a băuturilor, chimice și farmaceutice, de exemplu. Ele formează suprafețe omogene cu un minim de îmbinări și, acolo unde este necesar, cu proprietăți de rezistență la alunecare pentru medii de lucru sigure și igienice. Suprafețele impenetrabile și impermeabile ale betonului poliuretanic UCRETE își păstrează stabilitatea la temperaturi de până la 130 ° C și îndeplinesc chiar și cele mai stricte cerințe în ceea ce privește igiena. În funcție de varianta exactă, Ucrete poate fi instalat în câteva ore sau câteva zile și, dacă este aplicat corect, își păstrează funcționalitatea zeci de ani.

Dezvoltarea Ucrete a început la sfârșitul anilor 1960 ca parte a căutării unui strat de acoperire rezistent, durabil și ușor de aplicat pentru uzinele chimice. Ingredientul de bază – poliuretanul, o reacție controlată cu apa înainte de aplicare și agregatele utilizate până în prezent numai pentru beton s-au dovedit a fi soluția ideală. „Proprietățile lui Ucrete – al cărui nume este o combinație de uretan și beton (Urethane Concrete) – au fost revoluționare”, a declarat Philip Ansell, director de marketing, Ucrete Industrial Flooring Europe la BASF. „Ucrete era insensibil la orice umiditate reziduală din substrat, ceea ce însemna că  putea fi instalat rapid – ideal în orice lucrare de renovare, care, incepand de atunci, nu necesita aproape nici un moment de întrerupere. Soluțiile pe bază de rășină disponibile până în acel moment necesitau un substrat foarte uscat – un pas pregătitor care a necesitat și încă necesită foarte mult timp și efort „.

De atunci, soluțiile de pardoseală Ucrete au găsit o aplicare pe scară largă în întreaga lume în cazurile în care rezistența și durabilitatea sunt priorități importante. „Una dintre cele mai vechi pardoseli UCRETE încă în serviciu a fost instalata la sediul unei fabrici de bere din Nigeria în 1982”, a spus Ansell, care a documentat recent rezistența excepțională a soluției pentru pardoseli cu „Ucrete Destruction Challenge”. „În 1975, o alta mare companie internațională de băuturi racoritoare a utilizat UCRETE pentru una din fabricile sale din Irlanda, iar dupa aceasta experienta utilizeaza în mod regulat aceeasi solutie în fabricile sale din întreaga lume încă de atunci. Clienții noștri știu că se pot baza pe performanța și durabilitatea sistemelor de pardoseală Ucrete – și își doresc această fiabilitate din nou și din nou. Inovația a fost factorul nostru cheie din anul 1960, iar investițiile puternice efectuate de-a lungul anilor în activitățile de cercetare și dezvoltare ne-au determinat să atingem mai multe etape, cum ar fi:

  • 1982: Prima pardoseala terrazo igienică antistatică pentru industria farmaceutică;
  • 1993: Prima șapă fluida Heavy Duty cu rezistență la șoc termic pentru aplicații ergonomice;
  • 2003: Primele sisteme cu profile de rezistență la alunecare specificate ca cerință esențială de siguranță pentru industria alimentară și a băuturilor;
  • 2011: primele sisteme fara miros, cu întărire rapidă, pentru a minimiza timpul de oprire, chiar și la temperaturi scăzute;
  • 2018: Pardoseli antistatice monolitice, rezistente la șocuri termice.

„Conținutul extrem de scăzut de VOC al Ucrete, recunoscut de terțe părți ca Eurofins, care a acordat Ucrete Certificatul de Aur pentru Calitatea Aerului la Interior, împreună cu versatilitatea și proprietățile sale specifice – rezistență la impact, atac chimic extrem, soc mecanic și termic; durabilitate pe termen lung,  întreținere redusă si durabilitate de zeci de ani; igienă; rezistenta la alunecare si conductibilitatea electrostatica, daca este necesar – fac Ucrete solutia perfecta pentru pardoseli in intreaga industrie alimentara, chimica si farmaceutica, precum si in industria aerospatiala, electronica, inginerie, textile si industria miniera – oriunde rezistenta la conditii agresive este necesară.

Inițial disponibilă în două variante – netedă și aspră – gama de produse a fost rafinată și extinsă și include acum mai mult de o duzină de soluții diferite pentru o varietate de cerințe provocatoare. Toate au aceeași rezistență superioară și durabilitate. Soluțiile de pardoseală Ucrete sunt disponibile la nivel global prin firme de aplicatii specializate. „Specificate și instalate corect, pardoselile noastre oferă performanțe pe termen lung”, a spus Ansell. „În acest mod noi punem accentul pe o mai mare sustenabilitate; ce poate fi mai risipitor decât aruncarea unei pardoseli după cinci sau zece ani? Din ce în ce mai mulți clienți optează pentru beneficiile reale ale unei pardoseli de lungă durată, evitând astfel timpul de întrerupere a producției și costurile de renovare sau de înlocuire. Numai în 2018, un total de mai mult de cinci milioane de metri pătrați de pardoselii au fost acoperite cu ajutorul soluțiilor Ucrete. Angajamentul nostru este să continuăm să investim puternic în portofoliul nostru pentru a îmbunătăți produsele deja existente și pentru a dezvolta noi soluții mai aproape de nevoile clienților noștri, pentru a oferi o estetică îmbunătățită și mijloace mai ușor de instalat ergonomic „.Veți găsi mai multe informații despre produsele și soluțiile noastre la:
 www.ucrete.basf.com

Despre Divizia de Produse Chimice pentru Constructii

BASF prin divizia de produse chimice de construcții oferă soluții chimice avansate sub brandul global Master Builders Solutions pentru construcția, întreținerea, repararea și renovarea structurilor. Acest brand se bazeaza pe mai mult de 100 de ani de experiență în industria contructiilor.

Portofoliul nostru cuprinde aditivi de beton, aditivi pentru ciment, soluții chimice pentru construcții subterane, sisteme de impermeabilizare, sisteme de etanșare, sisteme de reparații și protecții a betonului, chituri performante, sisteme de pardoseli performante, sisteme de fixare a plcailor ceramice, sisteme de control al expansiunii și soluții de protecție a lemnului.


Divizia de Produse Chimice pentru Construcții are aproximativ 6.500 de angajați care formează o comunitate globală de experți în construcții. Pentru a rezolva provocările specifice ale construcției clienților noștri de la concepție până la finalizarea unui proiect, ne bazăm pe know-how-ul nostru de specialitate, expertiza regională și experiența dobândită în nenumărate proiecte de construcții din întreaga lume. Folosim tehnologiile globale BASF și cunoașterea aprofundată a necesităților clădirilor locale pentru a dezvolta inovații care să ajute clienții noștri să aibă mai mult succes și să realizeze construcții durabile si sustenabile. Divizia opereaza facilitati de productie si birouri de vanzari in peste 60 de tari, si a realizat vanzari de aproximativ 2.4 miliarde de euro in 2017.


Related Articles

Back to top button