Stiri

Antibiotice alege Banca Europeană de Investiții pentru un contract de 25 milioane de euro

După ce a obținut o finanţare nerambursabilă, în urmă cu cîteva luni, pentru investiţia într-o capacitate de producţie a energiei electrice din surse regenerabile, obţinută din fonduri PNRR, compania Antibiotice a parcurs un proces meticulos de selecție a celei mai potrivite oferte bancare pentru un contract de 25 milioane de euro, destinat proiectului lor strategic „Capacitate de producție, ambalare și depozitare produse sterile, soluții și topice”. După analizarea ofertelor primite de la UniCredit Bank, Alpha Bank și Banca Europeană de Investiții (BEI), compania a luat decizia de a colabora cu BEI, având în vedere costurile mai mici și absența solicitării de garanții imobiliare sau mobiliare.

Proiectul, inclus în Acordul pentru Finanțare nr. 538/17.05.2023 al Ministerului de Finanțe, a atras atenția echipei de planificare strategică și managementul performanței, care a evaluat cu atenție concluziile echipei de evaluare a ofertelor. La data de 18.10.2023, Consiliul de Administrație a aprobat, cu unanimitate de voturi, alegerea ofertei BEI ca fiind cea mai avantajoasă.

Cu împuternicirea primită de la Adunarea Generală a Acționarilor în data de 30.10.2023, Directorul General al companiei este pregătit să încheie un contract de creditare în valoare de 25 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții. Semnarea acestui contract este programată să aibă loc până la mijlocul lunii noiembrie 2023, marcând un pas semnificativ în implementarea programului de dezvoltare al companiei sub denumirea „The Future Together 2023-2030”.

Dacă ești interesat să ofertezi în cadrul acestor investiții, ai ocazia să testezi gratuit platforma Victa.ro.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button